Dünya
  • 6.2.2014 01:34

AB'den Ukrayna liderlerine çağrı

AB Yüksek Temsilcisi Ashton, bir dizi resmi temaslarda bulunmak üzere Ukrayna’nın başkenti Kiev’e geldi. Burada Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç ile görüşen Ashton, Ukraynalı liderle ülkedeki mevcut durumu ele aldı.
Daha sonra düzenlediği basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulunan Ashton, AB’nin Ukrayna’da 2 aydır süren protestoların sona ermesine yardım edilmesi ve ülkenin uzun vadeli bir ekonomik gelişim sürecine sokulabilmesi amacıyla mali ve diplomatik destek vermeye hazır olduğunu ifade etti. Ashton, Ukrayna tarafından yönetilen bir reform sürecinin mümkün olduğunu ancak hem hükümetin hem de muhalefetin bir araya gelerek gerçek bir uzlaşmaya varmaları gerektiğini söyledi.
Ukrayna Devlet Başkanı Yanukoviç’in, Rusya’yla bağları güçlendirmek adına AB ile yapılacak anlaşmadan vazgeçmesi sonrasında çıkan şiddetli protesto olaylarına da değinen AB Yüksek Temsilcisi Ashton, olaylar sırasında şiddete başvuranların adalet karşısına çıkarılmasının önemine vurgu yaparak, AB’nin bu yöndeki şeffaf ve bağımsız hukuki süreci desteklemeye istekli olduğunu sözlerine ekledi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 07:54

İLGİLİ HABERLER