Dünya
  • 31.5.2006 10:20

ABD'Lİ PROFESÖR DNA TESTİYLE CENGİZ HAN'IN ÖZ TORUNU ÇIKTI

Moğol İmparatoru ve hiç savaş kaybetmeyen komutan Cengiz Han'ın soyundan geldiğini iddia eden ABD'li bir muhasebeci bu iddiasını kanıtladı.

Florida'da yaşayan 48 yaşındaki muhasebeci Tom Robinson, soyu 13. yüzyılda yaşayan Cengiz Han'a uzanan Asya kıtası dışından ilk kişi oldu. Robinson'ın genetik testleri, Oxford Üniversitesi'nde insan genetiği alanında çalışan Profesör Brian Sykes'ın kurduğu 'Oxford Ancestors' adlı firma tarafından 4 yılda tamamlandı. Yapılan testler, Robinson'un DNA'larının büyük bölümünün Cengiz Han'la uyum gösterdiğini ortaya çıkardı. Robinson'ın DNA'sı üzerinde yapılan testlere göre, baba tarafının kökleri Kafkaslara, anne tarafınınkiler ise Pireneler'e kadar uzanıyor. Robinson'ın Cengiz Han'la olan akrabalığı, 3 kuşak önce İngiltere'den ABD'ye göç eden büyük büyükbabası John Robinson'dan geliyor.

Haberin duyulmasının ardından Moğolistan'ın Washington Konsolosu Ravdan Bold, Cengiz Han'ın torunu Robinson'un onuruna gelecek ay bir resepsiyon düzenleyeceklerini açıkladı. 2003 yılında yapılan bir araştırmaya göre dünya genelinde 16 milyon kişi ve Asya kıtasındaki erkeklerin yüzde sekizi Çin Seddi'nin tek aşan komutan olan Cengiz Han'ın soyundan geliyor.


Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:06

İLGİLİ HABERLER