Dünya
  • 29.6.2007 00:37

ABD'Lİ TURİST TÜRKİYE'Yİ KEŞFETTİ: TANITIM ATAĞINA GEÇİLDİ!.

ANKARA - Burcu Bilgin/Birben Erçakallı - Türkiye'nin tarihi ve turistik güzellikleri, ABD'li turisti de fethetti. ABD'den Türkiye'ye gelen turist sayısındaki büyük artışın ardından ek bütçeyle dev bir tanıtım atağına geçildi.
ABD'nin özellikle büyük kentlerine yönelik olarak 22 Haziran itibariyle başlatılan kampanya kapsamında, Türkiye'nin tanıtımına yönelik olarak televizyon, dergi ve gazete reklamları hazırlandı.
Bu çerçevede, ayrıca, New York, Washington, Los Angeles ve Chicago'daki dev billboardlarda Türkiye reklamlarına yer veriliyor. Söz konusu medya kampanyası için 2 milyon dolar ek tanıtma bütçesi ayrıldı.
Türkiye'nin tanıtımı için hazırlanan reklamlarda, tarihi ve turistik mekanlara yer veriliyor. Bu reklamlardan birinde, ''Bütün ışıltıların altın olduğu ülkeye hoşgeldiniz'' başlığı altında Dolmabahçe Sarayı, ''Pazarlığın kültürün bir parçası olduğu ülkeye hoşgeldiniz'' sloganıyla da Kapalı Çarşı tanıtılıyor.
Didim'in görüntülerinin yer aldığı reklamda ''Taşların mükemmel hikayeler anlattığı ülkeye hoşgeldiniz'', Mevleviler'in tanıtımında da, ''Kültürün günlük hayatın bir parçası olduğu ülkeye hoşgeldiniz'' sözleri bulunuyor.
Noel Baba'nın doğduğu topraklar olan Demre'nin yer aldığı fotoğraf ise ''Santa Clause'un (Noel Baba) doğduğu ülkeye hoşgeldiniz'' sözleriyle sunuluyor. Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:49

İLGİLİ HABERLER