Dünya
  • 22.10.2006 09:40

ABD'Lİ YETKİLİ: "IRAK'TA APTALLIKLARIMIZ OLDU" !...

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın bir yetkilisi, ülkesinin Irak'ta "aptalca ve kibirlice davrandığı durumlar olduğunu" belirterek, "El Kaide dışında herkesle görüşmeye hazır olduklarını" söyledi.


     ABD Dışişleri Bakanlığı Yakındoğu İşleri Bürosu Kamusal Diplomasi Yetkilisi Alberto Fernandez, El Cezire Televizyonu'na yaptığı açıklamada, ABD'nin, hatalarına karşın bu ülkede başarısız olmaması gerektiğini vurguladı ve "Eğer başarısız olursak, bu, bölge için bir felaket olur" dedi.


     ABD'nin Irak'taki başarısızlıklarını kabul eden Fernandez, "Başarısızlıklara tanık oluyoruz ancak bu yalnızca ABD'nin başarısızlıkları değil, bölge için de bir felakettir. Irak'ta başarısızlık ABD için bir başarısızlık, ancak bölge için felaket olacaktır" diye konuştu.


     Irak'ta ulusal uzlaşma sağlanması için ABD'nin bu ülkede El Kaide dışındaki her grupla görüşmeye hazır olduğunu belirten Fernandez, "Irak'ta elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığımız halde eleştirilecek çok şey var. Çünkü kuşkusuz Irak'ta, ABD kaynaklı aptallıklar ve kibirli yaklaşımlar oldu" dedi.


     "Diyaloğa açığız" diyen Fernandez, "Çünkü herkes biliyor ki eninde sonunda bu ülkedeki cehennem ve cinayetler, Irak'ta etkili bir ulusal uzlaşmayla bağlantılı" diye konuştu. Fernandez, Irak'taki hükümetin bu konuda kararlı bir tutum içinde olduğunu vurguladı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 02:13

İLGİLİ HABERLER