Gündem
  • 15.8.2022 11:29

Abdulhamid Han Yunanistan'a kabus oldu!..

 Abdülhamid Han Yunanistan'ın uykularını kaçırmaya devam ediyor: Masada yeni bir senaryo var

Türkiye'nin 4. sondaj gemisi Abdülhamid Han'ın göreve başlayacağının duyurulmasından sonra gemiye büyük ilgi gösteren Yunanistan, gemi ilk görev noktasında faaliyete başlamasına rağmen rahat değil. 72 saatlik bir alarmda olduklarını belirten Yunan basını, bugün için de endişelerinin devam ettiğini dile getirdi. Öte yandan daha önce geminin görev yeriyle ilgili 3 farklı senaryo geliştiren Yunan basını, senaryolara bir yenisini ekleyerek Abdülhamid Han'ın Evros çevresinde de görev alabileceğini iddia etti.

Temmuz ayının ortalarında sefere çıkacağı duyurulan Türkiye'nin Abdülhamid Han sondaj gemisi 9 Ağustos'ta görevine başladı. Abdülhamid Han'ın görev yeri belli olmasına rağmen gemi halen Yunanistan'ın gündeminden düşmüyor.Geminin olası sefer rotası ile ilgili çeşitli senaryolar ortaya koyan Yunanistan, uzun bir süre Türkiye'nin uluslararası anlaşmaları ihlal edebileceğini iddia etmişti.

Haftalardır Abdülhamid Han'dan bahseden Ta Nea, gazetesinin manşetinde 72 saatten bahsetti. Nitekim, Yunanistan'ın cuma gününden başlayarak 72 saat boyunca Abdülhamid Han'ın hareketleri konusunda alarmda olduğu ifade edildi.

Gazete, hiçbir şüpheli durumun olmamasına rağmen, Abdülhamid Han'ın şüpheli hareketlerine dikkat çekti. Ancak, 72 saatin sonunda iddiaları doğrulanmayan Yunan basını, "Hareket endişeleri artıyor" demekle yetindi.

Ayrıca Yunan basını endişenin devam etmesinin nedeninin Pentago'nun kendilerini 15 Ağustos tarihi için uyarmış olmasına da yordu.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın geminin ilk görev yerini açıklamasının ardından da endişeleri dinmeyen ülkenin gazetesi Ta Nea dün de "Gardımızı indirip Ege'de bir yaz rahatlığına mı girelim? Mümkün değil" demişti.Gazete, bu durum karşısında ABD'den medet umduklarını dile getirmiş ve Pentagon'un da alarmda olduğunu iddia etmişti.

Ayrıca Ulusal Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos'un başbakanı temsilen Tinos'ta olacağı, ancak diğer görevlilerinin tamamının ofis ve orduda yüksek alarmda olacağı ifade edildi.

Gazete, Başkan Erdoğan'ın geminin ilk görev yerini söylemesinden önce Bakanlık'ın 4 olası senaryo üzerinde durduğunu ifade etti.Daha önce genellikle 3 senaryo üzerinde duran Yunanistan'ın yeni bir alan daha belirtmiş olması dikkat çekti. Gazetenin iddiasına göre, Türkiye, Yunanistan üzerinden ülkeden kaçmaya çalışan terör örgütü FETÖ ve PKK üyelerinin kaçış rotası olan Evros ve ona yakın olan adaların açıklarında da çalışma yapabilir.

Gazete, bu iddiasını Daily Sabah'ın 9 Ağustos tarihinde yayımladığı bir haberde 8 binden fazla teröristin Yunan topraklarına girdiğini dile getirmesine dayandırdı.

72 saatlik alarm! Abdülhamid Han Yunanistan'ın uykularını kaçırmaya devam ediyor: Masada yeni bir senaryo var

Öte yandan haberin sonundaysa Yunanistan'ın 'Türkiye'yi suçlayabilmek için' her şeyi hukuk çerçevesinde yapacağına dikkat çekildi.

 

 

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 15.8.2022 11:38

İLGİLİ HABERLER