Gündem
  • 14.11.2019 21:59

Abdullah Gül ile Ekrem İmamoğlu arasında dikkat çeken ilişki! 2010 yılında İngiltere'de...

Skandallarla gündemi meşgul eden Ekrem İmamoğlu, 2010 yılında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e ödül veren Chatham House'u ziyaret etti. Sözde 'düşünce kuruluşu' Sevr Antlaşmasının mimarı olarak biliniyor.

Şov'dan İstanbul'a hizmet etmeye vakit bulamayan CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sevr Antlaşmasının mimarı olarak bilinen Chatham House'u (İngiliz Kraliyet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü) ziyaret etti.

Veryansın TV'nin haberine göre; dünyayı şekillendirme iddiasındaki Chatham House, emperyalist projelerin görüşüldüğü yer olarak nam saldı. Chatham House, ABD’deki CFR’nin bir başka versiyonu olarak biliniyor.

Koç Holding’in kurumsal ortağı olduğu ‘düşünce kuruluşu’ Chatham House’ı ziyaret eden İmamoğlu, enstitünün başkan yardımcısı Sir Simon Fraser ve ekibiyle bir araya geldi.

Chatham House’daki temaslarında İmamoğlu’nun İngiltere-Türkiye ve Londra-İstanbul, İstanbul-Chatham House ilişkilerini ele aldığı belirtildi. Görüşmeye İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosu Judith Slater de katıldı.

Abdullah Gül’e ödül vermişlerdi

Her yıl “uluslararası ilişkilere katkıda bulunan” kişilere ödül veren Chatham House 2010 Ödülü’nü Abdullah Gül’e vermişti.

İmamoğlu Chatham House’da Reuters’a verdiği mülakatın ardından London&Partners (L&P) Ajansı’nın kendisi onuruna verdiği öğle yemeği davetine katıldı. Davette L&P CEO’su Laura Citron, Doğrudan Yabancı Yatırım Direktörü Neil Bridge ve Ticaret ve Büyüme Direktörü Janet Coyle yer aldı.

Chatham House’un kökleri...

Resmen 1920’de kurulsa da Chatham House’un kökleri 1900’lerin başına kadar gidiyor.

“Yuvarlak Masacılar” adıyla kurulan kuruluş, daha sonra “Kraliyet Uluslararası İlişkiler Enstütüsü” adını aldı.

Terör devleti İsrail'in kuruluşuna öncülük ettiği belirtilen kuruluş, Osmanlı ve Orta Doğu’yu ilk parçalayan Sykes–Picot ve Sevr’in mimarı olarak tanınıyor.

Güncellenme Tarihi : 14.11.2019 21:02

İLGİLİ HABERLER