Gündem
  • 22.2.2020 22:08

Abdullah Gül'den Bakan Soylu'ya sert cevap!

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Gezi Kalkışması'yla ilgili açıklamasına cevap verdi. 4 gün önce solcu sitelerin haberlerine sesi çıkmayan Gül'ün Bakan Süleyman Soylu'nun tepkisinin ardından hemen cevap vermesi dikkat çekti.

'Gezi' ile gurur duyduğunu söyleyen Abdullah Gül, sosyal medya hesabından Gezi Kalkışması'na dair gelen tepkiler ile ilgili bir açıklama yaptı. Günlerdir Gezi'yi ölümüne savunan solcu, laikçi ve kemalist yayın organlarının "Abdullah Gül 'Gezi ile gurur duyuyorum' dedi" başlıklarını es geçen Abdullah Gül'ün Bakan Soylu'ya anında cevap vermesi manidar karşılandı.

Gezicilere yaranmaya çalışan Gül, şu ifadelerle Bakan Soylu'ya cevap verdi:

"Karar Gazetesi’ne verdiğim mülakatta gezi olayları ile ilgili kısmın kasıtlı olarak çarpıtılmasını çok büyük bir ayıp ve çirkinlik olarak görüyorum. Söyleşinin ilgili kısmını kamuoyunun vicdanına aynen sunuyorum."

Solak sitelere sessiz kaldı, Bakan Soylu'ya anında cevap verdi

4 gün önce laikçi, kemalist ve solcu medya sitelerinin "Abdullah Gül: Gezi olaylarıyla gurur duyuyorum" başlıklarında yanlış anlaşıldığı şeklinde bir açıklaya yapmayan Abdullah Gül, Bakan Soylu'nun tepkisinin ardından anında cevap vermesi dikkatlerden kaçmadı.

3-4 gün önce yanlış anlaşıldım deme ihtiyacı duymayan Abdullah Gül'ün Bakan Soylu'ya anında tepki vermesi "Gezicilerden iş kotarmak" şeklinde yorumlandı.

Bakan Soylu ne demişti?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tunceli’de düzenlenen AK Parti Siyaset Akademisi Toplantısı’na katılmıştı.

Konuşmasında “Gezi olmamış olsaydı adımın Süleyman olduğu gibi eminim ki, biz şu anda 15 bin dolar kişi başına gelir seviyesine ulaşmıştık” diyen Soylu, Abdullah Gül’e de tepki göstermişti.

Gül’ün sözlerini “İçime saplanan bir hançer” diye nitelendiren Soylu, şu şekilde konuşmuştu:

Kimse kusura bakmasın, o günkü Cumhurbaşkanımızın, sanki o olayların yaşandığı bir Türkiye’de yaşamıyormuş gibi bugün söz söylemesi de bırakın İçişleri Bakanlığı’nı, bu ülkenin bir ferdi olarak, Süleyman Soylu olarak içime hançer gibi saplanmıştır.

Hem Tayyip Erdoğan’ı yalnız bırakacaksınız hem Tayyip Erdoğan’ın karşısında birileriyle anlaşma yapacaksınız, ondan sonra da bugün gelip sırça köşklerinizde devletin size sunduğu bütün imkanlarla bu milletin size verdiğini bir şekilde bu millete kötülük olarak anlatmaya çalışacaksınız.

Yazıklar olsun size. Çok net ve açık söylüyorum, ne yapacaksanız yapın.

Bu millet sizi de biliyor, çektiği sıkıntıları da bu oyunu kimin ortaya koyduğunu da biliyor.

Siz Amerika ile Avrupa ile beraber olun. Allah şahittir, Tayyip Erdoğan Allah ve milletle beraberdir.

Güncellenme Tarihi : 22.2.2020 22:11

İLGİLİ HABERLER