Gündem
  • 20.6.2014 14:57

Abdullah Gül'ü beklerken 'çatı aday' geldi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi programında olmamasına rağmen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Tarabya'daki Huber Köşkü'nde sürpriz bir görüşme yaptı. Görüşmenin uzaması üzerine Gül, cuma namazını kılacağı camiyi değiştirdi. 'Çatı aday' İhsanoğlu ise, Gül'ün gelmesi beklenen camiye gelerek cuma namazını kıldı.
 
Gül'ün, Yeniköy Merkez Çarşı Camii'nde cuma namazını kılacağı açıklanmıştı. Ancak Davutoğlu ile sürpriz bir şekilde görüşünce köşkten geç çıktı. Gül, köşkün yakınındaki Tarabya Kalender Üstü Camii'ne geçti. Cumhurbaşkanı Gül'e Davutoğlu da eşlik etti.
Abdullah Gül, cami çıkışında soru sorma talebinde bulunan gazetecilere el salladı. Cami önünde kendisini bekleyen çocukların yanına giden Gül, çocuklarla selamlaştı. Gül ve Davutoğlu, cumhurbaşkanlığı makam aracına binerek tekrar Huber Köşkü'ne hareket etti.

EKMELEDDİN İHSANOĞLU GELDİ

Gül'ün gitmekten son anda vazgeçtiği Yeniköy Merkez Çarşı Camii'ne CHP ve MHP tarafından cumhurbaşkanlığı seçimi için 'çatı aday' gösterilen Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun geldi. İhsanoğlu, cami bahçesine girişte bazı vatandaşlarla tokalaştı.


Ekmeleddin İhsanoğlu ,"Bütün camiler gibi mübarek ve uğurlu bir camii. Çünkü bu camiden Türkiye'nin en sevilen cumhurbaşkanlarından birisi olan Turgut Özal. Bu mahallede bu camide namaz kılmıştır.İnşallah bütün millete hayırlı ve uğurlu bir cuma günü olur"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı "çatı adayı" olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye ilettiği Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Ak Parti MKYK Üyesi İstanbul Milletvekili Abdülkadir Aksu'nun oğlu avukat Murat Aksu ile görüştü. İhsanoğlu'nun oğlunun aynı site içinde bulunan evinde gerçekleşen görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Görüşmenin ardından Aksu soruları yanıtsız bıraktı. Görüşmenin ardından İhsanoğlu, Cuma namazını kılmak için evinden çıktı. İhsanoğlu gazetecilerin sorularını yanıtladı.

AKSU İLE GÖRÜŞMESİNE YANIT VERMEDİ

"Cumhurbaşkanı olmak için özel bir dua edecek misiniz?" sorusuna İhsanoğlu, "Cuma namazında herkes dua eder. Mümin insanlar her zaman dua ederler. 5 vakit namazda, özel günlerde dua ederler.Duasız gün berektsiz gün demektir" yanıtını verdi.
İhsanoğlu, Aksu yaptığı görüşmenin içeriğiyle ilgili soruya yanıt vermedi. İhsanoğlu, oğlunun kullandığı araca binerek Yeniköy'deki Çarış Merkez Camii'ne geldi.

BURASI UĞURLU BİR CAMİ

Namazın ardından camiden çıkan İhsanoğlu, "Mabedlerin gölgesinde siyaset yapılmaz. İbadatle, siyasetin yeri ayrı. Allah kabul etsin. Bereketli bir camii. Bütün camiler gibi mübarek ve uğurlu bir camii. Çünkü bu camiden Türkiye'nin en sevilen cumhurbaşkanlarından birisi olan Turgut Özal. Bu mahallede bu camide namaz kılmıştır.İnşallah bütün millete hayırlı ve uğurlu bir cuma günü olur" diye konuştu.
İhsanoğlu, Twitter ve Facebook hesaplarıyla ilgili bir soruya "Çok insan açıyor. Biz bunun hukuki olanlarını bildireceğiz size. İtibar etmeyiniz. Hepsi hazırlanıyor" yanıtını verdi.

İhsanoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de aynı camide namaz kılacağını ancak son anda vazgeçildiğinin hatırlatılması üzerine "Allah kabul etsin. Bu camiyi çok sever, uğurlu bir camidir" şeklinde yanıt verdi.

İHSANOĞLU'NDAN GAZETECİLERE; KOMŞULAR RAHATSIZ OLUYORLAR

Camiden çıkan İhsanoğlu, Yeniköy'deki evine geldi. Aracından çıkan İhsanoğlu, kendisini takip eden gazetecilere " Burası ev. Başka komşular rahatsız oluyorlar. Siz medeni insansınız değil mi? Dün sizinle konuştuk. Rica edeceğim. Sorunuz varsa cevaplayayım. Siz de rahatsız olmayın bizde, komşularımız da. Teşekkürler. Artık herkes rahat bir gün geçirsin. Bunları yazacaksınız değil mi?" dedi. Bunun üzerine gazeteciler son bir soru soracaklarını belirtti.

ABDULLAH GÜL İLE KARŞILAŞMAMA SORUSU

Gazeteciler İhsanoğlu'na "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de o camide namaz kılıyor. Bu hafta 2 kere gelecekmiş ama vazgeçtiği söyleniyor. Karşılaşma olmasın diye mi" şeklinde soru sordu. İhsanoğlu, "Onu bilmiyorum. Ben onun adına konuşma yapamam, bilmiyorum. Sizden öğrendim. Ben genellikle burada kılıyorum evde olduğumca" yanıtını verdi.
 
Sinan BİLGİLİ- Enver ALAS / İSTANBUL (DHA)-

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:02

İLGİLİ HABERLER