Gündem
  • 17.9.2007 07:15

ABDULLAH GÜL'ÜN İLK YURTDIŞI GEZİSİ NEREYE OLACAK: İŞTE PROGRAM!.

Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı sıfatıyla ilk yurtdışı gezisini, 18-19 Eylül tarihlerinde KKTC'ye yapacak. Salı günü öğleden sonra KKTC'ye gidecek olan Gül, ilk olarak Kıbrıs Türkleri önderi Dr. Fazıl Küçük'ün Anıttepe'deki mezarını ziyaret edecek.

Ardından Dışişleri Bakanlığı döneminde kendisi ile yakın bir çalışma içerisinde olan KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile görüşecek olan Gül, KKTC Bakanlar Kurulu üyelerini kabul edecek ve Talat'ın onuruna vereceği akşam yemeğine katılacak.

Çarşamba günü Boğaz Şehitliği'ni ziyaret edecek Gül, AKP hükümetinin Kıbrıs politikasına yönelik eleştirileri ile dikkat çeken 1. KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ile de görüşecek. KKTC Meclisi'nde temsil edilen partilerle biraraya gelecek olan Gül, Meclisi Genel Kurulu'nda bir konuşma yapacak. Gül, bunun ardından KKTC'ten ayrılacak.

Abdullah Gül'ün KKTC ziyareti, kısa bir süre önce Talat ile Rum lideri Tasos Papadopulos arasında yapılan sonuçsuz görüşmenin hemen arkasında gerçekleşecek. Talat, Papadopulos ile yaptığı görüşme konusunda Gül'e bilgi verecek.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:22

İLGİLİ HABERLER