Gündem
  • 31.8.2008 15:17

ABDULLAH ÖCALAN'IN YAKINI OLAN TERÖRİST ÖCALAN PİŞMAN OLDU

ADNAN ŞİMŞEK
DİYARBAKIR  -Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmalarda, örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan 4 PKK'lı, Türk Ceza Kanunu'nun 314. maddesi uyarınca 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandılar. Örgüte Avrupa'da katılan ve PKK lideri Abdullah Öcalan'ın yakını olan M.Öcalan örgütün Avrupa'da anlatıldığı gibi olmadığını söyledi.
Mahkeme heyetinden söz alarak savunma yapan terörist Öcalan, şu ifadeleri kullandı:
"Ben 2001 yılında çalışmak için Almanya'da bulunan ağabeyimin yanına gittim. Yaşım küçük olduğu için iş verilmedi. 2002 yılında örgüt bürolarına giderek örgüte katılmak istediğimi söyledim. Hollanda'nın Amsterdam'daki örgüt kampına götürüldüm ve burada siyasi eğitim gördüm. Daha sonra Suriye üzerinden Kuzey Irak'taki örgüt kamplarına götürülerek askeri eğitim verildi. Örgütün Avrupa'da anlatıldığı gibi olmadığını anladım. Kaldığım süre içerisinde pişmanlık duymamın yanı sıra hiçbir eyleme katılmadım. İlk
fırsatta kaçarak KDP peşmergelerine teslim oldum. Oradan da güvenlik güçlerine teslim edildim."
PKK'ya Almanya'da katılan N.K. ile PKK'lı N.D. ve A.K. savunmalarında örgütte kaldıkları süre içerisinde pişmanlık duyduklarını, güvenlik güçleriyle çatışmaya girmediklerini söylediler. Mahkeme heyeti kısa bir aranın ardından, 'Silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçuyla yargılanan M.Öcalan ile N.K., N.D. ve A.K.'nın örgütten kendi istekleriyle kaçtıkları için Türk Ceza Kanunu'nun 221. maddesi uyarınca 'Etkin Pişmanlık Yasası' çerçevesinde serbest bırakılmalarına karar verdi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 06:39

İLGİLİ HABERLER