Gündem
  • 31.1.2007 12:44

ABD'YE ERMENİ ÇIKARMASI!..

DEVLET ARIK
ANKARA - Ankara, ABD Kongresi'nde çoğunluğu ele geçiren Demokrat Parti üyelerinin sözde Ermeni soykırımı yasa tasarısını önümüzdeki günlerde Temsilciler Meclisi'nin gündemine getirmeye hazırlanması üzerine harekete geçti.


Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün ardından Şubat ayının ilk günleri Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül de ABD'ye gidecek. TBMM Dışişleri Komisyonu, Türkiye-ABD Dostluk Grubu ve Milli Savunma Komisyonu üyeleri de önümüzdeki günlerde ABD Kongre üyeleri nezdinde girişimlerde bulunmak üzere ABD'ye gitmeye hazırlanıyor.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez ile CHP Tokat Milletvekili Orhan Ziya da lobi çalışmasında bulunmak amacıyla 6 Şubat'ta ABD'ye gidecek. ABD Kongresi'nde çoğunluğu ele geçiren Demokrat Parti üyelerinin sözde Ermeni soykırımı yasa tasarısını Temsilciler Meclisi'nin gündemine getirmeye hazırlanması üzerine Ankara lobi çalışmalarına hız verdi.

 Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün hemen ardından Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül de ABD'ye giderek, temaslarda bulunacak. Gül, sözde soykırım yasa tasarının Temsilciler Meclisi'ne yeniden getirilmesi girişimleri karşısında ABD'li muhataplarını iknaya çalışacak. TBMM'de üç ayrı komisyon üyeleri de ABD Kongre üyelerini yakın markaja almaya hazırlanıyor.

 Bu çerçevede TBMM Dışişleri Komisyonu üyelerinin 9 Şubat'ta, Türkiye-ABD Dostluk Grubu üyeleri ile Milli Savunma Komisyonu üyelerinin de Şubat ayı içerisinde ABD'ye gideceği belirtildi. Milletvekilleri, Kongre üyelerini 'Ermeni tasarısı' konusunda kıskaca alarak, tasarının kabul edilmemesi için çalışacak. Bu arada AK Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez ve CHP Tokat Milletvekili Orhan Ziya Diren de, sözde Ermeni soykırımı yasa tasarısının kabul edilmemesi için temaslarda bulunmak üzere ABD'ye gidecek.

 Bir süre önce Kuzey Irak'a bir ziyaret gerçekleştiren AK Parti'li Çömez ve CHP'li Diren, 6-11 Şubat 2007 tarihleri arasında ABD'ye gidecek. New York ve Washington'da üniversitelerde, sivil toplum kuruluşlarında ve Türk Evi'nde Irak ve Kerkük ile ilgili konferanslar verecek olan Çömez ve Diren, Kongre üyeleri ve Ermeni Cemaati liderleri ile de biraraya gelecek.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 22:27

İLGİLİ HABERLER