Gündem
  • 4.10.2007 01:25

ABD'YE KENDİ BÜYÜKELÇİSİNDEN İLGİNÇ TERÖR ELEŞTİRİSİ!..

İSTANBUL - ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, ''Bu terör olayları bize şunu hatırlatmalı aslında; Hiçbirimiz terörizme karşı çıkmak için yeterli ve gerektiği kadar şey yapmıyoruz. Türkiye'nin dostları ve ABD bile yeri geldiğinde yapması gerektiği kadarını yapmıyor'' dedi.
     Türkiye Sanayiciler ve İşadamları Konfederasyonunun (TUSKON) Cevahir Kongre Merkezinde düzenlediği iftar yemeğine katılan Wilson, ABD ve Türkiye'nin, birbirine yardım etmek suretiyle bir ortaklık oluşturduğunu ve dünya için önemli adımlar attığını ifade ederek, bugün de Türkiye ile ABD arasındaki bağın hala Amerika için bu bölgede en önemli silah olduğunu dile getirdi.
     Wilson, Irak konusunda işbirliğinin, bir ay içinde ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın katılımıyla İstanbul'da düzenlenecek bir konferansla bir kez daha masaya yatırılacağını kaydetti.
     Ross Wilson, El Kaide'ye bir son vermek kadar PKK terörünü sonlandırmanın da Türk-Amerikan ilişkilerinin önemli bir parçası olduğunu vurgulayarak, ''Şırnak'ta ve İzmir'de canlarını kaybedenler için Tanrı'dan rahmet diliyorum ve bu gibi terör eylemlerini şiddetle kınıyorum'' dedi.
     Bu sözleri salonda bulunanlar tarafından alkışlanan Wilson konuşmasına şöyle devam etti:
     ''Bu terör olayları bize şunu hatırlatmalı aslında; Hiçbirimiz terörizme karşı çıkmak için yeterli ve gerektiği kadar şey yapmıyoruz. Türkiye'nin dostları ve ABD bile yeri geldiğinde yapması gerektiği kadarını yapmıyor.
     Ama eminim ben bu konuda Başkan Bush da hem El Kaide hem PKK ve diğer terör gruplarına karşı son derece kararlı. ABD'nin, önümüzdeki günlerde Türkiye'ye daha fazla destek olacağını ummak istiyorum.
     Kendimizi ve vatandaşlarımızı daha iyi savunabilmek için, teröre karşı ihtiyacımız olan şey, karar, işbirliği ve tutarlılık. Bu savaşımızın uzun süreceğini unutmamalıyız. Ancak teröristlerin ve diğer düşmanlarımızın bizi bölmelerine izin vermemeliyiz. Çünkü bunların amacı o.''
     Temsilciler Meclisine sunulan Ermeni yasa tasarısına da değinen Wilson, Bush yönetiminin taslağa karşı çıktığını hatırlatarak, ''Hem umuyorum, hem inanıyorum ki bu yasa taslağı Temsilciler Meclisinden geçmeyecektir. Ancak geçse bile kesinlikle Türk-Amerikan ilişkilerini etkilemeyecektir ve Amerikan hükümetinin, Amerikan devletinin politikalarını da kesinlikle etkilemeyecektir'' görüşünü aktardı.
     Konuşmasının ardından iş adamlarının sorularını yanıtlayan Wilson, ABD'nin PKK'ya silah sağladığı iddialarına ilişkin olarak, ''ABD kesinlikle PKK'ya ya da yan kuruluşlarına silah veya herhangi bir şey tedarik ediyor değil. Kesinlikle PKK'yla ya da yan kuruluşlarıyla hiçbir bağlantımız yok'' dedi.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:10

İLGİLİ HABERLER