Gündem
  • 17.7.2009 20:59

"ACARKENT" KARARI YARGITAY YOLUNDA

ANKARA - Çevre ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğünün, Acarkent'in yapıldığı alanın özel orman olarak belirtilmesine ilişkin yerel mahkeme kararını Yargıtay'da temyiz edeceğini bildirdi.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Orman Genel Müdürlüğünce Acarkent'teki 1822 gayrimenkulün tapularının iptali istemiyle açılan davanın Beykoz I. Asliye Hukuk Mahkemesinde bugün karara bağlandığı anımsatıldı.
Açıklamada, yerel mahkemenin, davalı şirketin talepleri doğrultusunda ''Saip Molla Çiftliği'ne konulan özel orman şerhinin kaldırılmasının yok sayılmasına ve niteliğinin yeniden özel orman olarak belirtilmesine, yüzde 6'lık izin sahası dışında kalan kısma yönelik olarak men'i müdahale, kal ve diğer talepler için açılan davanın husumet nedeniyle reddine, tapu sicil kayıtlarında özel ormanın tamamı üzerinde kurulan kat mülkiyetine yönelik işlemin iptali için açılan davanın reddine karar verdiği'' belirtildi.
Gerekçeli kararın henüz yazılmadığı ifade edilen açıklamada, gerekçeli kararın tebliğinin ardından, Orman Genel Müdürlüğü tarafından kararın temyizi için Yargıtay'a başvurulacağı kaydedildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:13

İLGİLİ HABERLER