Asayiş
  • 30.7.2009 00:22

ACI TESADÜF! KARDEŞLER 10 YIL ARAYLA AYNI YERDE BOĞULDU!..

ŞANLIURFA'da, 10 yıl önce ağabeyi sulama kanalında boğularak yaşamını yitiren ve bugün aynı yerde serinlemek için kanala giren 17 yaşındaki İsa Aslan, suda kayboldu. Yapılan aramalara rağmen bulunamayan Aslan’ın yakınları, iki kardeşin ortak kaderine gözyaşı döküp, sinir krizi geçirdi.
Babasıyla birlikte nakliye işlerinde çalışan İsa Aslan, saat 15.00 sıralarında serinlemek için Sırrın Mahallesi’nden geçen Devlet Su İşleri’ne ait sulama kanalına girdi. Atatürk Barajı’nın suyunu Harran Ovası’na taşıyan 17 metre derinliğindeki sulama kanalına giren Aslan, bir süre sonra çırpınmaya başladı. Bazı kişilerin kurtarma girişiminde başarılı olamamasının ardından Aslan, akıntıya kapılarak gözden kayboldu. Aslan’ın suda kaybolmasının ardından yapılan ihbar üzerine Emniyet Müdürlüğü sualtı polisleri, suya girmenin tehlikeli ve yasak olduğu bölgeye geldi. Burada arama çalışmalarına başlayan polis, iki saati aşkın süre yaptığı dalışlarda Aslan’a ulaşamadı.
Bu sırada Aslan’ın suda kaybolduğunu duyan çok sayıda yakını da olay yerine akın etti. Aslan’ın yakınları, gözyaşı döküp ağıtlar yakarken, sinir krizi geçiren bazı kadınlara da hazır bekletilen ambulansta müdahale edildi. Bu arada kaybolan ve cesedine henüz ulaşılamayan İsa Aslan’ın, 10 yıl önce 18 yaşında olan ağabeyi Halil’in de aynı noktada boğularak yaşamını yitirdiği öğrenildi. Bazı yakınları iki kardeşin ortak kaderlerini acı tesadüf olarak yorumladı.
Kanalda şu ana kadar Aslan’a ulaşılamazken, su altı polisleri havanın kararması ve akıntının çok fazla olmasından dolayı arama çalışmasını yarın sürdürmeyi kararlaştırdı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:02

İLGİLİ HABERLER