Asayiş
  • 3.8.2018 02:14

Açık pencere hırsızlarına film gibi operasyon

İstanbul Zeytinburnu'nda duvarlarına tırmanarak girdikleri 8 ayrı ev ve iş yerini soyup ardından Diyarbakır'a kaçan hırsızlar, İstanbul polisinin düzenlediği film gibi bir operasyonla yakalandı. Şüphelilerin izini süren polis, sosyal medyada bulduğu firari hırsızlarla kadın kimliğiyle oluşturduğu hesaplarla irtibat kurup 'sanal arkadaş' tuzağı kurarak İstanbul'a geri götürüp tutukladı.

Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı olarak görev yapan mahalle bekçileri, 31 Temmuz Salı gecesi Telsiz Mahallesi’ndeki bir apartmanın balkonundan girerek evi soyan bir hırsızlık çetesinin peşine düştü. Evi soyarak kaçmaya çalışan çetenin R.S. isimli 17 yaşındaki mensubu kovalamaca sonucu bekçiler tarafından yakalanırken diğer 2 çete üyesi kaçarak izini kaybettirdi.

Bekçiler tarafından karakola teslim edilen R.S., emniyetteki ifadesinde olaydaki suç ortaklarını tek tek itiraf etti. Bölgedeki güvenlik kamera kayıtlarını da inceleyen ilçe polisi, zanlıların değişik tarihlerdeki  8 ayrı hırsızlık olayının şüphelileri olduğunu tespit ederken, kimliklerini belirlediği  M.M.(17), M.S.Ş. (16) ve A.G. (17) yi yakalamak için çalışma başlattı.

Yapılan çalışmalarda 7 ayrı hırsızlık olayının şüphelisi olarak belirlenen M.S.Ş.nin son hırsızlık olayından önce yakalanarak cezaevine gönderildiğini tespit eden polis, diğer firari 2 şüpheliyle sosyal paylaşım sitelerindeki  hesapları üzerinden  'sanal arkadaş' ortamında iletişim kurdu.

Kendilerine bayan profiller oluşturup, ‘bayan arkadaş’ tuzağı kurarak zanlılara arkadaşlık teklif eden polis, şüphelileri Diyarbakır'dan İstanbul’a geri getirdi. Zeytinburnu’ndaki bir alışveriş merkezinde buluşma randevusu veren kadın polis, firari hırsızları  buluşma adresi olan AVM'ye yaptığı baskınla yakalayarak gözaltına aldı.

Film senaryolarını aratmayan yöntemle kıskıvrak yakalanan zanlılar, sorgulanmak üzere emniyete götürülürken, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine kondu.

Çetenin Zeytinburnu'nda 11, 17, 18 ve 31 Temmuz'da gerçekleştirdiği hırsızlık olayları bölgede bulunan kapalı devre güvenlik kamera kayıtlarınca tespit edilirken, yaşları 18’den küçük olan şüphelilerin apartmanların pencere korkuluklarından tırmanıp, kapısı ve penceresi açık olan cam ve balkonlardan evlere girdikleri tespit edildi.

Güncellenme Tarihi : 3.8.2018 02:38

İLGİLİ HABERLER