Sağlık
  • 20.10.2008 00:00

ACİL HASTAYA PARA ALMADAN SAĞLIK HİZMETİ VERİLECEK

HATAY - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'nin tüm sağlık kuruluşlarının, devlet, üniversite ve özel hastanelerin, acil hastaya para almadan sağlık hizmeti vereceğini söyledi.
Bakan Akdağ, Hatay'da, partisinin Kumlu ilçe teşkilatının 3'üncü olağan genel kuruluna katıldı.
Türkiye'nin geçmiş hükümetler döneminde sağlıkta yanlış politikalar nedeniyle onlarca yılını kaybettiğini ifade eden Akdağ, ''İnsanı yaşat ki devlet de yaşasın. AK Parti, vatandaşa hizmet anlayışıyla sağlık, eğitim, ulaşım gibi çok sayıda alanda ülkenin çağ atlamasını sağladı'' dedi.
112 Acil Servis'in geçmiş yıllarda yetersiz kaldığını ve durumu acil olan vatandaşa eziyet çektirdiğini belirten Akdağ, şöyle devam etti:
''Çok değil 6 yıl kadar önce 112 Acil Servisi arayan, çocuğu, babası, annesi ve yakını hasta olan vatandaşlardan mazot parası adı altında para istendiği olurdu. Vatandaş, bunlara gereken dersi verdi. Türkiye'nin tüm sağlık kuruluşları, devlet, üniversite ve özel hastaneler, acil hastaya, para almadan sağlık hizmeti verecek. Buna aykırı davranan hastaneye gereken yasal uygulama yapılacak. Doktorlar, hastayı muayenehaneye çağırır, orada bıçak parası adı altında istenmeyen olaylar yaşanırdı. Bunun önüne geçtik. Şu anda Türkiye'de kamu hastanelerinde doktorların yüzde 74'ü muayenehanesini kapatarak ve tam gün çalışarak vatandaşa daha çok zaman ayırmaya ve yararlı olmaya başladı.''

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:11

İLGİLİ HABERLER