Gündem
  • 22.8.2009 16:15

AÇILIM KAVGASI BÜYÜYOR!...

Grup Başkanvekili Oktay Vural, ''MHP'nin eleştirisine 'yakışıksız' diyen Sayın Cumhurbaşkanı MGK'yı kendi bölücü emellerine, ırkçı yaklaşımlara, siyasal Kürtçülüğe mesnet edenlere karşı yakışıksız lafını niye kullanmıyor'' dedi.

Eski Elazığ milletvekili Ahmet Küçükel için Kocatepe Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine katılan Vural, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Vural, ''Abdullah Öcalan'ın Devlet Bahçeli ile ilgili bugün basına yansıyan sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz'' sorusunu, ''Bir caninin sözlerini muhatap almaya gerek yok. Zaten bu sözde açılım adı altında muhatap alanlar var, onun siyasi temsilcileri var. Kim ne söylerse söylesin İmralı'daki ne derse desin, bu kervan yürüyecek, böyle bilinsin'' diye yanıtladı.

Açılan fırsat penceresinden kimlerin girdiğini, kimlerin konuşturulduğunu milletin ibretle izlediğini ifade eden Vural, ''Umarım bu fırsat penceresini açanlar bu manzaradan utanıyorlardır. Terör örgütünü, caniyi cesaretlendiren ve İmralı'dan Türkiye'ye yol haritası sunacak kadar bu noktaya getiren Hükümet bu tablodan bence utanmalıdır'' görüşünü savundu.

Vural, terör örgütü ele başının muhatap alınmasının doğru olmadığını dile getirerek, ''Terör örgütünün siyasal görüşlerini siyasallaştırmak, onun istek ve arzularını yerine getirmek yoluyla terörle mücadele edemezsiniz. Dolasıyla böyle bir kimsenin ifadelerini gerçekten dikkate almamak lazım'' diye konuştu.

-''GERÇEKTEN BU AÇIKLAMA YAKIŞIKSIZ''-

Bir gazetecinin ''Çankaya Köşkü'nden, MGK görüşmeleriyle ilgili yakışıksız yorumlar yapıldığı yönündeki açıklamaları nasıl değerlendiriyorsunuz'' sorusunu Vural, ''gerçekten bu açıklama yakışıksız'' diye yanıtladı.

MHP'nin ''Türk milletini etnik kimliklere göre bölme planına'' karşı kararlı bir duruş sergilediğini ifade eden Vural, şunları kaydetti:

''MGK'nın bu sözde açılıma destek vermiş olduğunu söyleyenlere karşı niye cevabı yoktur Sayın Cumhurbaşkanı'nın? MGK bu açılımı destekliyor, açılım adı altında Türk milletinin milli kimliğinin, tarihinin sorgulandığı, bin yıllık kardeşliğinin sorgulandığı böyle bir ortamda, bu bildirinin kendilerine destek olduğunu söyleyenlere Cumhurbaşkanımız niye cevap vermiyor. Bu ülkenin birlik, bütünlüğünü ve kardeşliğini savunan MHP'nin eleştirisine 'yakışıksız' diyen Sayın Cumhurbaşkanı MGK'yı kendi bölücü emellerine, ırkçı yaklaşımlara, siyasal Kürtçülüğe mesnet edenlere karşı yakışıksız lafını niye kullanmıyor. Biz bu milletin birlik ve bütünlüğüne fitne ve fesat sokanlara karşı mücadelede kararlıyız.''

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:35

İLGİLİ HABERLER