Gündem
  • 31.10.2012 18:13

"Açlık grevi diye bir şey yok, bu tamamen şov"

BERLİN (İHA) - Başbakan Erdoğan, Berlin'de Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, cezaevlerindeki açlık grevine ilişkin bir soru üzerine, "Türkiye'de açlık grevi veya ölüm orucu olayına bir açıklık getireyim. Ve şu anda Almanya'dan tüm dünyaya sesleniyorum. Bir defa Türkiye'de şu anda ölüm orucunda olan 1 kişi var. Ancak 'ölün' diyen siyasi parti veya bölücü terör örgütü mensupları kendi aralarında kuzu kebap yemek suretiyle, bütün resimleriyle hepsi elimizdedir, şu an ben tarihlerini ve adreslerini de verebilirim. 17 Temmuz 2012'de milletvekilleri ve bölücü terör örgütünün bazı mensupları, Mardin Kızıltepe'de Kasrıkanco'da, bak isim de veriyorum, Ahmet Türk'ün verdiği ziyafette kuzu kebabı gayet güzel, şen şakrak şekilde götürdüler. Ve orada bunu yaparken öbür tarafta da kalkıp 'ölün' diyorlar" dedi.
Başbakan Erdoğan, açlık grevleriyle ilgili olarak ise, "Şu anda açlık grevi ve saire böyle bir şey yok, bu da tamamen şovdur. Ben bakanımı bizzat cezaevine gönderdim. Bunları gitti yerlerinde de izledi. Şu anda yarıdan fazlası dilekçe vermek suretiyle bu işi de bırakmış vaziyetteler, böyle bir şey de söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

"MAKSAT BÖLÜCÜ ÖRGÜT BAŞININ BIRAKILMASI"
Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:
"Bütün bunlar bakınız, bir şeyi arzu etmenin yanında, neyi acaba talep ediyorlar diye baktığımız zaman bölücü terör örgütünün (başının) bırakılmasını. Dünyanın hiçbir yerinde bu tür şovlarla hukuk itilmez, yok farz edilmez. Hukuk neyi gerektiriyorsa o sahibine teslim edilir. Bizim meselemiz AK Parti iktidarı olarak Türkiye'de sadece Kürt kardeşlerimizin değil, 75 milyonun meselesidir. Ama siz bakın sadece bir etnik unsur adına konuşuyorsunuz. Ben sadece bir etnik unsur adına konuşmuyorum. Şu anda Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı olarak 75 milyon adına konuşuyorum. Ve 75 milyonun da tamamını kucaklıyorum, tamamının dertlerinin dermanı olmaya çalışıyoruz. Bizim farkımız bu."

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 11:33

İLGİLİ HABERLER