Ekonomi
  • 27.7.2009 12:35

AÇLIK SINIRI 738 TL

ANKARA - Konfederasyondan yapılan yazılı açıklamada, "Türk-İş tarafından hesaplanan açlık ve yoksulluk sınırı tutarı ile elde edilen gelir arasındaki farkın, çalışanların içinde bulunduğu geçim sıkıntısının boyutlarını ortaya koyan önemli bir gösterge olduğu" belirtildi.
Açıklamada, mevsim koşullarının olumlu etkisiyle özellikle sebze-meyve fiyatlarındaki uygun fiyatın sürmesine bağlı olarak açlık ve yoksulluk sınırı tutarının, Temmuzda "nispi" olarak fazla değişmediği ifade edildi.
Konfederasyonun Temmuz ayı için yaptığı "Açlık ve yoksulluk sınırı" hesabına yer verilen açıklamada, dört kişilik bir ailenin, "İnsan onuruna yaraşır bir yaşam düzeyi için gerekli ve 'yoksulluk sınırı' diye nitelenen tutarın 2 bin 404 TL 73 Kr olarak tespit edildiği" bildirildi.
Türk-İş, dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapılması gereken ve "Açlık sınırı" şeklinde adlandırılan harcama tutarını ise 738 TL 25 Kr olarak hesapladı.
Dört kişilik bir ailenin sadece gıda için yapması gereken asgari harcama tutarının bir önceki aya göre yüzde 0.67 azaldığı, yıllık ortalama artışın da yüzde 6.66 olduğu belirtildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:04

İLGİLİ HABERLER