Gündem
  • 22.1.2014 00:09

Açlıktan bayılan kadın konuştu

SAKARYA'nın Akyazı İlçesi'nde dün girdiği börekçide aç olduğunu söyledikten sonra bayılan 51 yaşındaki Ayten Pektaş, durumunu incelemeye gelen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü görevlilerine yaşadıklarını anlattı. Pektaş, daha önce kendisine verilen 250 lira bitince 2 gün hiçbir şey yemediğini, aç dolaştığını söyledi.

Akyazı Belediyesi tarafından bir otele yerleştirilen Ayten Pektaş, doğma büyüme Akyazılı olduğunu belirterek, gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü görevlilerine kesinlikle Kadın Sığınma Evi'ne yerleşmek istemediğini söyledi. Oğlunun Kıbrıs'ta olduğunu ve parasızlıktan onun yanına da gidemediğini anlatan Pektaş şöyle konuştu:

"Burada kimsem olmadığı için ilk zamanlarda zabıta ekiplerinin esnaftan topladığı yardımlarla geçimimi sağlıyordum. Şu an otelde kalıyorum. Otelin parasını belediyenin vereceği söylendi. Bir süre önce bana esnaftan toplanan 250 lira verilmişti. O parayı harçlık yapmaya çalıştım. Para bitince 2 gün hiçbir şey yemedim. Börekçiye gittim, orada düşüp bayılmışım. Param yok, nereden alayım, kimden isteyeyim? Herhangi bir maaşım yok. Bazı insanlar evleniyor, kocası ölüyor, kocasının maaşını alıyor. Tekrar evlendiği halde resmi muamele yapmıyor ki maaşı kesilmesin. Ya da annesinden, babasından bir maaşı var, boşanıyor, maaşını almaya devam ediyor. Benim annemden, babamdan, herhangi bir yerden maaşım yok. Boşansam da yok, evlensem de yok."

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü'nden gelen iki kadın görevli, daha sonra Ayten Pektaş ile birlikte İlçe Kaymakamlığı'na gitti.

Alaattin ONUR/AKYAZI (Sakarya),(DHA)-

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:19

İLGİLİ HABERLER