Yaşam
  • 30.11.2011 17:27

ACUN ILICALI'YA BÜYÜK ŞOK...

Federasyon başkanı Tolgahan Çinkitaş önemli açıklamalarda bulundu.

Dans Sporları Federasyonu’nun, bir televizyon kanalında yayınlanan ’Yok Böyle Dans’ yarışmasından program başına bin lira istediği öğrenildi.

Dans Sporları Federasyonu Başkanı Tolgahan Çinkitaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, programın yayını için federasyondan izin alınması gerektiğini belirterek, "Ancak bu prosedürden program yapımcılarının haberi yok herhalde.

Aksi takdirde hem Acun Ilıcalı hem de programın yayınlandığı televizyon kanalı gerekli izini almak için yasal zorunluluklarını yerine getirirdi. Baktık onların böyle bir şeyden haberleri yok. Ben de kendilerine bir yazı ile durumu bildirdim.

Program başına da bin lira istedim. Bu parayı kendim için değil, özerk bir federasyon olduğumuz için gençlerimizin ve çocuklarımızın faaliyetlerinde kullanmak üzere istedim. Yani bu para dans sporuna katkı sağlayacak. Acun Ilıcalı’nın da bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceğinden de kuşkum yok. Her şeye rağmen bu parayı federasyona verseler de olur, vermeseler de. Programın dansa katkısının olduğu kesin. Dolayısıyla dans sporuna da katkısı olur. Ancak maddi katkısı da olursa daha makbule geçer" diye konuştu.

Jüri üyeliği için kendisine herhangi bir teklifte bulunulmadığına dikkati çeken Çinkitaş, "Zaten böyle bir teklifte bulunsalar da benim kabul etmeyeceğimi iyi bilirler. Benim işim topluma kurallarına uygun dans sporunu yaptırmak ve o kurallar çerçevesinde sporcu yetiştirmek. Oysa o program şova dönük, kural içermeyen bir program. Benim öyle bir programda jüri üyeliği yapmam hiç doğru olmaz" dedi.

Programın dans sporuna ne kadar katkısının olacağını şimdiden kestirmenin mümkün olmayacağını ifade ederek, şöyle konuştu: "Bu yarışmanın dansa katkısı var. Her şeyden önce topluma bunun yansıması oldu. Tabii ki ileriye dönük olarak düşünürsek mutlaka bir katkısı olacaktır. Dansa katkısı olan her şeyin bu spora da katkısı olacaktır. Ancak bunun şimdiden kestirmek zordur. Fakat reklamın iyisi kötüsü olmaz. Onun için mutlaka katkısı olur. Dans sporuna katkısı olacağı bilinen bir program için de elimizden gelen desteği veririz. Zaten bunun için çalışıyoruz. Bu tür programların desteklenmesi için çaba harcıyoruz. Umarım onlar da federasyon için üzerlerine düşen desteği sağlamada aynı çabayı gösterirler."

AA

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 11:49

İLGİLİ HABERLER