Gündem
  • 30.5.2013 18:18

Adalet Bakanı'ndan cezaevi itirafı

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısının ardından düzenlenen yemeğe onur konuğu olarak katıldı. Ergin, yemekten ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Sadullah Ergin, Şakran ve Antalya cezaevlerinde çocuklara yönelik iddiaların sorulması üzerine, cezaevlerindeki iddialara karşı sıfır toleransla gayret sarfettiklerini söyledi. Geçmişten bu yana varsa bir sorun, bu sorunu kilimin altına süpürme gibi bir yaklaşımları olmadığını ve olmayacağını ifade eden Ergin, "Sorunlarla yüzleşiyoruz ve her geçen gün ceza infaz kurumlarımızı daha iyi noktaya taşıyoruz. Ceza infaz rejiminde de insani iyileştirmeler yapıyoruz" diye konuştu.

Şakran cezaevi ile ilgili iddiaların çok fazla mesnedi varmış gibi gözükmediğini dile getiren Sadullah Ergin, olayları tek tek incelediklerini bildirdi. Ergin, "İddiaları tek tek sorduk, iddiaların tek tek karşılığını basınla paylaştık. Buna rağmen incelememizi derinlemesine yapıyoruz" dedi.

Antalya cezaeviyle ilgili iddialar çıktığında aynı gün iki kontrolör müfettişi olay yerine gönderdiklerini anlatan  Ergin, müfettişlerin çalışmalarının sonucunu birkaç gün içinde kamuoyu ile paylaşacakları bilgisini verdi.

Sorunlar, hak ihlalleri tamamen yoktur diyemem

Cezaevlerinin her ülkede ihtiyaç olduğunu, onların insani koşullarda bulunmasının önemli olduğunun altını çizen Ergin, bu konuda titiz olduklarını, önümüzdeki süreçte bu tür şikayetlerin daha aza indiğinin görüleceğine dikkati çekti.

Ergin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bakanlık olarak tüm iddiaların üzerine gidiyoruz, iddiaların kaynağına iniyoruz. Sadece bürokratların verdiği bilgilerle yetinmiyoruz, Ankara'dan kendi müşavirlerimi, danışmanlarımı gönderiyorum oradaki çalışan kişilerin sağlamasını yaptırıyoruz, ondan sonra kamuoyunu bilgilendirmeye gayret ediyoruz. Onun için önümüzdeki süreçte Türkiye'deki cezaevleri gerçeği hepimizin daha fazla memnun olacağı bir noktaya doğru yol alıyor. 'Sorunlar, hak ihlalleri yok mudur' derseniz, "tamamen yoktur" diyemem. Zaman zaman belli cezaevlerimizde olabiliyor, ama bunların olduğu yerde de kesinlikle tolerans göstermiyoruz. Yapılması gereken idari, adli soruşturmalar yapılıyor, verilmesi gereken cezalar varsa veriliyor."
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:53

İLGİLİ HABERLER