ADALET BAKANI'NDAN KILIÇDAROĞLU'NA DENİZ FENERİ CEVABI

2 dk okuma
ADALET BAKANI'NDAN KILIÇDAROĞLU'NA DENİZ FENERİ CEVABI

Hızlı Özet

CHP lideri'nin Deniz Feneri davasıyla ilgili Başbakan'a yönelik suçlamalarına Adalet Bakanı Ergin yanıt verdi

Deniz Feneri davası savcılarının görevden alınmasıyla ilgili hükümeti sorumlu tutarak çok sayıda soru yönelten CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yanıt Adalet Bakanı Sadullah Ergin'den geldi. Savcıların alınan bir kararı tahrif ettikleri iddiası nedeniyle görevden alındığını açıklayan Bakan Ergin, Başbakan'a yönelik suçlamara karşılık verdi. CHP liderinin partisindeki yolsuzluk iddialarını perdelemek için bu konunun üzerine gittiğini savunan Bakan Ergin'den de Kılıçdaroğlu'na "Soruşturmanın içeriğini nasıl bildiği" başta olmak üzere çok sayıda soru geldi.

Deniz Feneri tartışmalarının hedefindeki isimlerden Bakan Ergin Hatay'da konuştu. Ergin Deniz Feneri savcılarının görevden alınmasıyla ilgili şu ayrıntılı açıklamayı yaptı: ''Soruşturulan kişilerin avukatları HSYK'ya soruşturma savcılarını şikayet etti. Bu şikayet içerisinde kayda değer bulunan husus, Ankara 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nin vermiş olduğu bir kararın, soruşturma savcıları tarafından değiştirildiği, tahrifat yapıldığı ve bu tahrifatla işlem yapıldığı iddiası. Bunun üzerine HSYK konunun incelenmesini ve gerek görülmesi halinde soruşturulmasını içeren bir karar aldı. Ben de Adalet Bakanı olarak, HSYK başkanı sıfatıyla bu soruşturma kararına onay verdim."



ADALET BAKANI BURNUNU NEDEN SOKTU?



Bakan Ergin, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, ''Sayın Başbakan ve Adalet Bakanı bu soruşturmaya burunlarını niçin sokmuşlardır'' sorusunu da kendisi hatırlatarak şu yanıtı verdi: ''Adalet Bakanı, Anayasa gereği soruşturma kararına onay veren makamdır ve müdahalesi bununla sınırlıdır. Sayın Başbakanımızın en ufak bir dahli söz konusu değildir olamaz zaten."



ERGİN'DEN KILIÇDAROĞLU'NA 'NASIL GÖRDÜN'





Soruşturmayla ilgisini bu sözlerle anlatan Bakan Ergin bu kez Kılıçdaroğlu'na birçok soru yöneltti. Kılıçdaroğlu'nun 'Ben bu dosyayı inceledim. İçerisinde çok ciddi deliller var. Onun için ciddi bir dosyadır" sözlerini hatırlatan Ergin'in soruları şöyle: - Soruşturulan kişilerin kendilerinin bilmediği, delil ve iddialar soruşturmaya muhatap olan kişilerin avukatlarından saklanan belgeleri ve dosya içeriğini sayın Kılıçdaroğlu nasıl görmüştür? Nasıl bunları incelemiştir ve bunların ciddi delil olduğuna nasıl kanaat getirmiştir? - Bu dosya içerisinden sayın Kılıçdaroğlu'na servis mi yapılmaktadır, yoksa gerçekten Kılıçdaroğlu, bu dosyanın içeriğini bilmemekle beraber kamuoyu oluşturmak amacıyla gerçeğe aykırı beyanda mı bulunmuştur?



'PARTİSİNDEKİ YOLSUZLUĞU PERDELİYOR'



Ana muhalefet partisinin sık sık "soruşturmalara müdahil olmayın" uyarılarına karşın tersini yaptığını örneklerle anlatan Bakan Ergin özeleştiri yapmalarını istedi. Kılıçdaroğlu'nun basın açıklaması yaptığı toplantıda soru almamasını da manidar bulan Bakan Ergin, Ankara il başkanının istifasına neden olan yolsuzluk iddiasını hatırlattı, o olayın perdelenmek istendiğini savundu.



KILIÇDAROĞLU SÜRE VERMİŞTİ



Deniz Feneri e.V. davasında savcıların görevden alınmasına tepki gösteren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada Başbakan Erdoğan'a sorular yöneltmiş, 48 saat içinde yanıt alamayınca bu kez yazılı bir açıklama ile o soruları tekrarlamıştı. Kılıçdaroğlu sorulara istediği yanıtları alana kadar 48 saatte bir tekrarlayacak.

Bu haber 3932 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

CHP'nin 'Mutlak butlan’ dosyası Yargıtay'da incelemeye alındı
Gündem

CHP'nin 'Mutlak butlan’ dosyası Yargıtay'da incelemeye alındı

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi'nin CHP'nin 38. Olağan Kurultayı hakkında verdiği mutlak butlan kararı, Yargıtay 3. Hukuk Dairesi tarafından ön incelemeye alındı. Raporun heyete sunulmasının ardından, esasa ilişkin incelemenin 1 Eylül'den sonra yapılması bekleniyor.

Habervitrini14364 Görüntüleme
‘Figüran’ iddiaları sonrası gündem oldu! Kim bu genç? Şimdi de CHP töreninde!
Gündem

‘Figüran’ iddiaları sonrası gündem oldu! Kim bu genç? Şimdi de CHP töreninde!

CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen üye katılım törenine ‘Kişi başı 950 TL’ye figüran getirildi” iddiası damga vurdu. Törende görüntülenen bir gencin Songül Karlı ve Nihat Hatipoğlu’nun programlarında görüldüğü anlara ait kareler, gündem olurken, CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin iddiaları reddederek suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Habervitrini13804 Görüntüleme
Beştepe'den Yeni Parti açıklaması: Sel gider kum kalır
Gündem

Beştepe'den Yeni Parti açıklaması: Sel gider kum kalır

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, CHP'den ayrılan Özgür Özel'in kurduğu Yeni Parti ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Uçum, "CHP sonuçta yine CHP’dir. Sel gider kum kalır" ifadelerini kullandı.

Habervitrini10860 Görüntüleme
Haaland şov! Viking kutlaması nikâhta sahne aldı
Gündem

Haaland şov! Viking kutlaması nikâhta sahne aldı

Manchester City'nin yıldız golcüsü Erling Haaland, takım arkadaşı Gianluigi Donnarumma'nın düğününde yine gündem olmayı başardı. Norveçli yıldız, Dünya Kupası'yla özdeşleşen "Viking" kutlamasını bu kez düğün salonunda yaptırdı.

Habervitrini9919 Görüntüleme