Spor
  • 18.1.2014 00:36

Adalet Bakanlığı Fenerbahçe'yi kurtaracak mı

Aziz Yıldırım ve birçok spor adamına verilen cezaların ardından Yargıtay'dan gelen onama kararından sonra gözler, Adalet Bakanlığı'na çevrildi..

Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin kararıyla birlikte şike cezaları onandı. Başta Aziz Yıldırım ve Olgun Peker olmak üzere birçok spor kuluübü yöneticisi ve spor adamının cezaları onandı. Bununla birlikte uzun zamandır süren yeniden yargılama çalışmaları da son aşamaya gelmişti. Yargıtay Ceza Dairesi'nin normal şartlarda Adalet Bakanlığı'nın kararını bekleyeceği düşünülüyordu. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Şike Davası'yla ilgili 'Sayın Başbakan'ın da gönlü yeniden yargılanmadan yana" sözlerinin ardından yargıtay'dan onama kararı çıktı.

Adalet Bakanlığı salı gününü bekliyor
Buna rağmen son günlerde hukuk, yargı ve emniyet cephesinde yaşanan görevden almaların ardından Yargıtay'ın bir karar alarak topu Adalet Bakanlığı'na atacağı iddia edilmişti. Beklenen kararsa bugün açıklandı. yargıtay tüm cezaları onadı ve bazı isimlerin cezasını usulen bozdu. Bununla birlikte yeniden yargılama süreci de yeni bir boyut kazandı. Normal şartlarda salı günü görüşülmesi gereken yeniden yargılama düşüncesi hem Şike Davası hem de Ergenokon ve Balyoz Davaları için çok büyük önem taşımaya başladı. Adalet Bakanlığı'nın gerekli hukuki alt yapıyı kurarak meclies göndermesi beklenen kararın ardından !Kanun lehinde bozma' başvurusuyla birlikte yeniden yargılama süreci başlayabilir.

Örgüt üyesi şüphesi var
Ancak bu sürecin ne kadar kısa olacağı ve Şike Davası'nda cezaları onanan isimlerin infazlarının gerçekleşip gerçekleşmeyeceği bilinmiyor. Bununla birlikte yeniden yargılama sürecinde kararın açıklanmasının sarı lacivertli camianın lehine olduğu da iddia edildi. Çünkü Ergenekon ev Balyoz Davaları'na bakan savcı ve emniyet mensuplarının örgüt üyesi oldukları iddiasıyla başlatılan soruşturma, Fenerbahçe'nin de yargılandığı davada yeni bir süreç başlatabilir. 3 Temmuz sabahı ilk gözaltının yapıldığı andan itibaren geçen sürede görev yapan tüm emniyet mensubu ve savcılar görevden alınmıştı. Böylelikle Aziz Yıldırım, Olgun Peker ve birçok spor adamının kesinleşen cezaları bozulabilir.

Bu konuyla ilgili tüm açıklamaların salı günü yapılması bekleniyor. Bundan sonraki gelişecek sürecin de yeniden yargılama olacağı kesin olarak gözüküyor. Ergenekon, Balyoz ve Şİke Davaları'nın ortak özelliği olan Özel Yetkili Mahkemeler'in bu davalara bakan savcıların da değişmesi gündemde. Böylelikle infaz kararı çıkan hatta cezaevinde olan birçok ismin yargılanma sırasında özgür olması ihtimalleri de artıyor.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:24

İLGİLİ HABERLER