Asayiş
  • 22.4.2010 17:57

ADALETİN KESTİĞİ PARMAK ACITTI!

Hanedan Mahallesi Bakımyurdu Caddesi'nde 2009 yılının Ağustos ayında yaşanan bir hırsızlık olayı, sonu viucdanları sızlatan bir mahkeme kararıyla son buldu.

Evin sahibi, ikiz çocuklarından birini çalmaya çalışan hırsızla başetmek için bıçak çekti. Camdan atlayan hırsız kafasını reklam panosuna vurup ölünce olay bu kez cinayet davası olarak mahkemeye yansıdı. Eve giren hırsız masum ve mağdur muamelesi görürken, ev sahibi 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında, Ağustos 2009 tarihinde Hanedan Mahallesi Bakımyurdu Caddesi'ndeki evine giren sabıkalı hırsız Zekeriye Çakmak'ı ikiz bebeklerinden Mustafa'yı kaçırmaya çalışırken yakalayan, kaçmak istediği sırada da heyecana kapılıp bıçaklayan ve yüksekten düşmesi sonucu ölümüne neden olduğu öne sürülen sanık Mehmet Atakul ve karısı Yasemin Atakul hazır bulundu.

HIRSIZ CAMDAN ATLADI!

Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianame ''kasten adam öldürme'' suçundan cezalandırılması istenen Mehmet Atakul, olay günü yatarken karısının çığlığına uyandığını söyledi.
Karısının, evin içinde birisinin olduğunu ve yatak odasının dolabına saklandığını söylediğini belirten sanık Mehmet Atakul, ifadesini şöyle sürdürdü:

''Daha sonra yatak odasındaki elbise dolabının içine giren kişinin kolunu gördüm. Karımdan, polisi aramasını ve bana da bıçak getirmesini istedim. Karım bıçağı getirince dolaptaki kişinin çıkması için ikazda bulundum. Bu kişi dolaptan aniden çıkıp pencereye doğru koştu. Bu sırada heyecanla bıçağı rastgele salladım. Bu kişinin dizi pencereye çarpınca cam kırıldı. Aşağıya atlarken de reklam panosu takılıp kafasının üzerine düştü. Yerde yatarken de ambulans çağırıp yardımcı olduk.''

BEBEKLERDEN BİRİ ELİNDEYDİ

Sanık Yasemin Atakul da gece yarısı ikiz bebeklerinden birini emzirdiğini söyledi.

Bebeğini emzirirken, eve giren bir kişinin kucağında diğer çocuğunu gördüğünü belirten Yasemin Atakul, ''Bu kişinin bebeği çalmak için eve giren hırsız olduğunu anladım. Bu sırada eşime bağırdım . Eşime bağırınca hırsız bebeği koltuğun üzerine atıp odaya kaçtı ve dolaba girdi. Kocama istediği bıçağı getirip polisi aradım. Kocam ve hırsız arasında yaşananları ise görmedim'' dedi.

DAVA KASTEN ADAM ÖLDÜRMEKTEN AÇILDI

Mahkeme heyeti, sanık Mehmet Atakul'a ''kasten öldürme'' suçundan verdiği müebbet hapis cezasını, ağır tahrik maddesini uygulayıp duruşmalardaki iyi halini göz önünde bulundurarak 10 yıla indirdi, sanık Yasemin Atakul'un ise beraatına karar verdi.

Sanık Mehmet Atakul ve karısı Yasemin Atakul hakkında ''kasten adam öldürme'' ve ''suça iştirak''ten müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:30

İLGİLİ HABERLER