Gündem
  • 30.9.2014 14:43

'Adam kaçırmalar, bomba atmalar bizi yıldırmayacak'

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, çözüm sürecinin başarısızlığa uğratılmak istendiğini belirterek, "Eylemsellikler, adam kaçırmalar, bomba atmalar hiçbir şekilde bizi yıldırmayacak. Biz kararlıyız hiçbir şekilde ödün vermeyeceğiz" dedi.

Kobani, Şengal ve Kamışlı'da yaşayan insanlarla tarihsel, vicdani, düşünsel kardeşlerimiz olduğunu ve bu insanlarla ilişkileri devam ettirmek zorunda olduklarını bilen bir hükümet olduklarını belirten Altaç, şöyle dedi: "Biz şuna inanıyoruz. Çizilen sınırlar bu bölgede yaşayan halkların iradesiyle çizilmiş sınırlar değildir. Birileri cetvelle çizdi, kardeşlerden bir kısmı Türkiye'de kalırken, bir kısmı Suriye'de, İran, Irak'ta kaldı. Bir kısmı da değişik ülkelerde bırakıldı. Ama birileri dayattı. Günümüz itibariyle yüz yıl önce bu sınırları bize cetvelle çizdirenler bir daha bizim bu insanlarla bir araya gelmememiz için büyük bir çaba ve gayret içerisine girdiklerini görmekteyiz. Ama şunu şiddetle eleştiriyoruz, uluslararası aktörlerin yüz yıl önce bölge insanına dayattığı cetvelle sınırları, duygu komşuluğunu dayatan anlayışını içeriden destekleyen ve bu manipülasyona alet olan ve bunun üzerinden siyaset yapan kesimleri de anlamak mümkün değil. Eğer bir kardeşlik olacaksa bu ülkede sadece Kürtler için değil bu ülkede yaşayan Ezidi, Süryani, Alevi, Sünni, Müslüman bu bölgede yaşayan bütün insanların geleceği, huzuru ve refahı içindir. Çözüm sürecinin nihayetinde Ortadoğu barışının en büyük zemini oluşacakken birileri Ortadoğu üzerinden çözüm sürecini akamete uğratmak harekete geçtiğini de anlıyoruz. Ama bu anlayışa hiçbir şekilde imkan tanımayacağımızı ifade etmek istiyorum."
Son zamanlarda bölgede düzenlenen saldırılara değinen Altaç, çözüm sürecini akamete uğratmak için yapılan bir eylemsellik sürecinin olduğunu söyledi. Altaç, şöyle dedi: "Özellikle kamu yatırımlarının örgüt tarafından yatırımların yapılmaması için çok ciddi tehditler eylemsellikler yapıldığını hepimiz biliyoruz. Bu yatırımlar bu bölgede yaşayan insanlarımızın sosyal yaşamını kolaylaştıracak, ekonomik yaşamını kolaylaştıracak ve üst standartlarda yaşamı sağlayacak. Ama örgütün ısrarlı bir şekilde bu yatırımları yapan şirketlerin iş araçlarını yakma, elamanlarını kaçırma, tehdit etme gibi eylemlerine bölge insanına ve ekonomisine hiçbir katkı sağlamadığını paylaşmak istiyorum. Ama tüm tehditlere rağmen biz bu yatırımlarda kararlıyız, devam ettireceğiz. Hükümet olarak süreci destekleyecek kararlı adımları atmamamıza rağmen bir grup ya da sürecin karşı tarafı olarak değerlendirilebilecek tarafın ısrarlı bir şekilde sürecin bittiğini dile getirme açıklamalarını anlamak mümkün değil. Eylemsellikler, adam kaçırmalar, bomba atmalar hiçbir şekilde bizi yıldırmayacak. Biz karalıyız hiçbir şekilde ödün vermeyeceğiz. Diğer tarafında söylemleri bizi ilgilendirmiyor. Biz kendi projelerimize, kendi yol haritalarımıza bağlıyız. Yol haritamızı da devam ettiriyoruz."
Canan ALTINTAŞ-Bayram BULUT/DİYARBAKIR,(DHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 01:25

İLGİLİ HABERLER