Asayiş
  • 31.3.2012 15:33

Adana'da büyük KCK vurgunu!..

Adana'da yaşanan olayda 54 bin lirası dolandırılan vatandaşın polise başvurmasıyla zanlılar kıskıvrak yakalandı.

ADANA (İHA) - Adana'da kendilerini polis olarak tanıtıp aradıkları şahsı, 'hesabınızdan terör örgütü KCK ve PKK'ya para aktarımı yapılmış' diyerek kandıran ve hesaplarına 54 bin TL'lik bir para yatırılmasını sağlayan 3 kişi polis tarafından yakalandı.
İddiaya göre, Serkan K. (29), Cemal F. (34) ve S.F. (17), Kazım Kıvanç'ı (63) arayarak banka hesabından terör örgütü PKK ve uzantısı KCK adına açılan hesaplara para transferi yapıldığını söyledi. Zanlılar, söz konusu para aktarımının takibi için Kıvanç'ın banka hesabındaki paraların verilen hesap numarasına aktarılmasını istedi. Kıvanç zanlılara inanarak, hesabındaki 54 bin TL'yi verilen hesaba aktardı. Ancak bir süre sonra dolandırıldığını anlayan Kıvanç, emniyete giderek durumu görevli polis
memurlarına aktardı.
İhbar üzerine kapsamlı bir çalışma başlatan polis, kullanılan banka hesaplarından zanlılara ulaştı. Gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında Serkan K., Cemal F. ve S.F. kıskıvrak yakalandı. S.F., 18 yaşında küçük olması nedeniyle İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edilirken, diğer zanlılarsa emniyette yapılan sorgulamalarının ardından haklarında hazırlanan tahkikat evraklarıyla birlikte adliyeye sevk edildi.
 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 19:11

İLGİLİ HABERLER