Gündem
  • 30.3.2009 14:24

ADANA'DA MÜTHİŞ SON...

Resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti 14 bin oy farkla MHP’li Aytaç Durak’ın önüne öne geçti.

Adana seçimleri karakolda bitecek gibi. Aytaç Durak'ın sabah saatlerinde 2 bin oy ileri olduğu yarışta açılmayan yüzde 3'lük dilim MHP'ye şok yaşattı.

Ancak hala açılmayan sandıklar var. Seyhan bölgesinde 2 ve 4 nolu bölgeden açılacak toplam 55-60 civarında sandık açılacak.

AK Partililere göre o sandıklardan MHP’ye ciddi oy çıkmaz. AK Partililer bu nedenle galibiyeti ilan ederek “başkan Bilici” sloganları attılar.

MHP cephesi ise öfkeli ve itiraza hazırlanıyor. MHP’liler ise bu sabah bulunan boş pusulaların bulunduğu çuvallara AK Parti mührü basılacağını iddia ettiler. Faruk Bal ve Durak ortak basın toplantısı düzenliyor.

Ancak hemen belirtelim, YSK’dan resmi açıklama yapılmadı. Açılmayan sandık sonuçları bekleniyor..

DÜN GECEDEN BERİ NELER YAŞANDI?

MHP'nin adayı Adana'da kesin alır gözüyle bakılıyordu ama sandıklar açılmaya başladıkça Aytaç Durak'ın rengi solmaya başladı.

İlk anda CHP'li Ümit Özgümüş, sürpriz bir çıkış yaptı ve Aytaç Durak'a ecel terleri döktürmeye başladı. Zaman ilerledikçe bu kez AK parti, Durak'ı sıkıştırmaya başladı.

Saatler sabah 3'ü gösterirken bir çok ilde sonuçlar kesinleşmişti. Ama Adana hala gidip gidip geliyordu. Sabah saat 06'da Adana'dan yansıyan tablo, çok ince bir çizgiyi gösteriyordu.

BU SABAHKİ VERİLER

BAZI SANDIKLAR İKİNCİ KEZ SAYILIYOR

Merkez Yüreğir ve Sarıçam İlçe Seçim Kurulu'nun kurulduğu Meryem-Abdurrahim Gizer İlköğretim Okulu'nda sayımlar, dışarıda ise partililerin bekleyişi sürüyor.

AK Parti Milletvekili Fatma Zopçuk Gürkan, MHP Milletvekili Yılmaz Tankut, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Bilici de okula gelerek sayımları izledi.

İtirazlar üzerine kimi sandıklar ikinci kez sayılıyor. Bu seçimde sabaha kadar çalışan görevliler yorgun düştü. Uykusuz kalan ekipler, masaların üzerinde kestirdi.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:40

İLGİLİ HABERLER