Asayiş
  • 31.5.2013 09:23

Adana'yı Reyhanlı'ya çevireceklerdi!..

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı, El Kaide’ye bağlı El Nusra Cephesi üyelerinin Adana’da eylem hazırlığında olduğunu belirleyince, Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri verilen bilgiler ışığında, örgüt üyelerini teknik ve fiziki takibe aldı.

Örgüt üyelerini takip eden polis, zanlıların kaçma ihtimalini düşünerek operasyonu öne çekerek, belirlenen adreslere özel harekat polislerinin de desteğiyle 4 gün önce baskın yaptı. Gözaltına alınan 12 kişi TEM’de sorgulanırken, savcılık 6 kişiyi olayla alakası olmadıkları gerekçesiyle adliyeye çıkarılmadan salıverdi.

Sorgulamaları tamamlanan 6 zanlı ise, sabah erken saatlerinde Adli Tıp Birimi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. Polisin, zanlıların görüntülenmemesi için büyük gayret göstermesi dikkat çekti. Zanlıların, Cumhuriyet Savcılığı’nca ifadeleri alınmaya başlandı.

ADANA'DA ELE GEÇİRİLEN KİMYASAL MADDELER, REYHANLI BOMBASINDAN 300 KAT DAHA GÜÇLÜYMÜŞ

ADANA'da polisin düzenlediği operasyonda yakalanan, Suriye'de savaşan El Kaide'ye bağlı El Nusra Cephesi'nin 6 üyesi adliyeye sevk edildi. Operasyonda ele geçirilen kimyasal maddelerle yapılacak olan bombanın Reyhanlı'da patlatılan bombadan 300 kat daha etkili olacağı belirlendi.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı'nın, El Kaide'ye bağlı El Nusra Cephesi üyelerinin Adana'da eylem hazırlığında olduğunu belirlemesi üzerine, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri 27 Mayıs'ta geniş çaplı operasyon düzenledi. Operasyonda, örgüt ile bağlantılı olduğu iddiasıyla 12 şüpheli gözaltına alındı. Aramalarda bomba yapımında kullanılan kimyasal maddeler, eylem planları ve bir damlası dahi insanı öldürmeye ya da felç bırakmaya yeten 2 litre sarin gazı ele geçirildi. Adana Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan 12 şüpheliden 5'i dün sabah, sorgusu tamamlanan 1 kişi de akşam saatlerinde Cumhuriyet Savcısı tarafından serbest bırakıldı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan 6 şüpheli ise bu sabah geniş güvenlik önlemleri altında Adana Adliyesi'ne sevk edildi. Polis, şüphelilerin görüntülenmesini engellemeye çalıştı.

REYHANLI BOMBASINDAN 300 KAT ETKİLİ

Örgüt üyelerinin sorgusunda, operasyonda ele geçirilen ve bomba yapımında kullanılan kimyasal maddeleri bombaya dönüştürüp, Adana'da patlatılmasının planlandığı ortaya çıktı. Bombaların hedefinin ise İncirlik Hava Üssü ile ABD Konsolosluğu olduğu ileri sürüldü. Hafif ticari araçlarla yapılması planlanan saldırıların, amacına ulaşması halinde 52 kişinin hayatını kaybettiği Reyhanlı'daki patlamalardan 300 kat daha etkili olacağı iddia edildi.

HARD DİSKLERİN İNCELEMESİ SÜRÜYOR

Operasyonda elde edilen bilgisayar, hard diskler, flash bellek taşıyıcılar ve yazılımlar Adana Emniyet Müdürlüğü'nün Siber Suçlarla Mücadele (SSM) Şube Müdürlüğü'nde incelemeye alındı. Yüzlerce veri, SSM Şubesi'nde görevli polislerden oluşan 10 kişilik özel ekip tarafından 4 günden beri aralıksız olarak taranıyor. SSM Şubesi görevlilerinin, bu güne kadar gizli kalmayı başaran El Kaide'nin haberleşme sistemi ve hücre yapısını çözmeyi başardığı ileri sürüldü.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:51

İLGİLİ HABERLER