Gündem
  • 30.4.2007 01:59

ADAYLIK KARARIM BİR GECEDE ALINMADI!..

Eski Dışişleri Bakanı Bayülken’in cenazesine katılan Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı adaylığı kararının bir gecede alınmadığını belirtti ve "Adaylığımın geri çekilmesi söz konusu değil" dedi.

GENELKURMAY Başkanlığı’nın yaptığı sert açıklamadan sonra cumhurbaşkanı adayı Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ilk defa kameraların karşısına geçti ve "devam" dedi.

Dışişleri Bakanlığı’nda eski Bakan Haluk Bayülken için düzenlenen cenaze törenine katılan Gül burada basın mensuplarının sorularına cevap verdi. Cumhurbaşkanlığı seçiminde üzerine Genelkurmayın bildiri gölgesi düşen Gül hakkındaki "adaylığa devam mı tamam mı" sorularına açıklık getirdi. Anayasa Mahkemesi’nin doğru kararı vereceğine inancını dile getiren Gül şöyle konuştu:

KONU YARGIDA YORUM YAPAMAM

"
Cumhurbaşkanlığı seçim süreci devam ediyor. Bu süreç başladıktan sonra anamuhalefet partisi CHP ve DYP bugün karşılaştığımız durum ortaya çıkarsa bunu Anayasa Mahkemesi’ne götüreceğini açıklamıştı. Daha sonra adaylığım söz konusu olduktan sonra kendilerini zaten kamuoyu önünde bağladıkları için Anayasa Mahkemesi’ne götürdüler bu konuyu. Şimdi bu dosya Anayasa Mahkemesi’nde. Dolayısıyla bu konuyla ilgili herhangi bir yorum yapmak, herhangi bir görüş ifade etmenin doğru olmadığı kanaatindeyim. Doğru olanı Anayasa Mahkemesi karar verecektir. Dolayısıyla onu saygıyla karşılamamız gerekir. Bu süreç devam ediyor. Dolayısıyla herhangi bir nedenle adaylığımın geri çekilmesi söz konusu değil. Bu bir gecede sadece alınmış bir karar değil. Uzun yoklamalar görüş alışverişleri neticesinde ortaya çıkmış bir adaylık."

DEMİREL: SÜREÇ DEVAM EDİYOR

Dışişleri eski Bakanı Haluk Bayülken’in Kocatepe Camisinde düzenlenen cenaze namazına katılan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili soruları yanıtladı. Demirel "Süreç devam ediyor herkes birşey söylüyor bu biraz daha devam eder böyle" diye konuştu.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:39

İLGİLİ HABERLER