Asayiş
  • 29.1.2014 23:22

Adliyeye girmek isteyen MHP'lilere TOMA'lı müdahale

MHP’nin Esenyurt’taki seçim irtibat bürosuna saldıran şüphelilerin sorgusu devam ederken, adliye girmek isteyen grup ile polis arasında arbede yaşandı. Polis gruba biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.
MHP’nin Esenyurt’taki seçim irtibat bürosuna silahlı saldırıyı gerçekleştirdikleri iddia edilen 6’sı çocuk 9 şüpheli akşam saatlerinde Büyükçekmece Adliyesine sevk edilmişti. Şüphelilerin savcılıktaki sorguları devam ederken çok sayıda ülkücü adliye çevresinde toplandı.
Burada uzun süre sloganlar atan gurup üyeleri ilerleyen saatlerde adliyenin içerisine girmek istedi. Polis barikatı ile karşılaşan MHP’li grup polis barikatlarını aşmaya çalıştı. Polis ekipleri uyarılara rağmen dağılmayan guruba tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti.
Polisin müdahalesi ile adliye önünden uzaklaşan gurup Büyükçekmece E-5 karayolunu trafiğe kapattı. Kendilerini dağıtmaya çalışan polislere söktükleri kaldırım taşları ve sopalarla karşılık veren gurup üyeleri çevredeki çöp konteynırlarına zarar verdi. Müdahale sırasında polisin tazyikli su sıktığı TOMA aracına bir kişinin çıkarak Türk bayrağı salladığı görüldü.
Adliye önündeki olaylar yatışırken grubun bekleyişi sürüyor.

 

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:04

İLGİLİ HABERLER