Spor
  • 14.1.2014 19:35

Adnan Januzaj son kararını veriyor

FIFA'nın yeşil ışık yaktığı Kosova'nın Adnan Januzaj'ın merakla beklenen milli takım seçimindeki şansı hayli arttı.

FIFA'nın Kosova'ya milli takım oluşturmak için izin vermesi, Sırbistan'dan ayrılarak bağımsızlığını ilan eden ülke için tarihi bir anlam taşıyor.

Bu kararla birlikte Kosova'nın uluslararası arenada mücadele etme ihtimalinin artması, Adnan Januzaj için Kosova'yı bir numaralı tercih haline getirdi. Manchester United formasıyla gösterdiği çıkışla tüm dikkatleri üzerine çeken Januzaj'ın hangi milli takımı seçeceği uzun süredir gündemi meşgul ediyor. Baba tarafından Kosovalı olan Januzaj'ın, Arnavutluk, Sırbistan, Belçika ve Türkiye için oynamayı da seçebileceği biliniyor.

İngiltere Futbol Federasyonu ise beş yıldır adada yaşayan 18 yaşındaki futbolcunun kendi milli takımlarında oynama şansı olup olmadığını araştırmıştı.

Kosova'nın dostluk maçları yapmaya başlayabileceğini doğrulayan FIFA Başkanı Sepp Blatter, bu kararın Kosova futbolunun gelişimi ve sporun insanları birleştiren etkisinin görülmesi için büyük bir fırsat olduğunu söylemişti.

Adnan Januzaj daha önce verdiği bir demeçte Kosova'yı gururlandırmak istediğini söylemiş, oyuncunun babası ise Arnavutluk, Belçika ve Türkiye seçeneklerini değerlendirmeyeceklerini açıklamıştı.

Eurosport Türkiye

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:29

İLGİLİ HABERLER