Spor
  • 30.3.2009 17:26

ADNAN POLAT LİNCOLN KONUSUNDA SON NOKTAYI KOYDU

Galatasaray Başkanı Adnan Polat; 2. Başkan Mehmet Helvacı, Başkan Yardımcısı Yiğit Şardan ve Futbol Şube Sorumluları Haldun Üstünel ve Murat Yalçındağ'ın katılımıyla, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenledi.


POLAT'TAN FLAŞ İDDİA

Başkan Adnan Polat, 1-1 biten Kayserispor maçında Lincoln'ün çift sarı kartla oyun dışında kalmasından sonra, "Lincoln'ün ikinci sarı kartı göreceğini daha önce bana birisi söylemişti" demesinden sonra yeni bir iddia daha ortaya attı.

Polat söylenenlerin bununla da kalmadığını belirtti ve "Federasyon'a çok yakın bir arkadaşımız Galatasaray'ın ikinci yarının ilk 6 maçında kıyılacağını söyledi. İhtimal dahi vermedim ama Sivas'ta başlayan ve Kayseri'yle devam eden maçlar bunu doğru çıkardı. Bizde birçok şüphe uyandıran şeyler Merkez Hakem Kurulu'na olan güvenimizi sarstı. Burada belli değişiklikler şart." dedi.

UEFA KUPASI

- Hamburg maçında alınan sonuç en başta bizleri üzdü. Ancak Mart sonuna kadar Avrupa'daki heyecanı devam ettirdi. Galatasaray yeniden yapılanma içinde. Yeni bir takım kuruluyor. 2000 yılındaki takım 1992'de kurulmaya başlanmıştı. Böyle bir süreci yaşarken, hem lig hem de Avrupa kolay olmuyor. Biz yeniden yapılanma sürecini devam ettireceğiz. Bizdeki futbolcular 2 sene önce tanınmazken, şimdi hepsi milli takımın değişmez oyuncuları...

- UEFA Kupası'nda aldığımız sonuç memnun etmedi ama futbolcularımızın bu yoğun maç trafiğindeki performansları bizi memnun etti. Arda 37 maç oynamış. Çok eleştirilen Lincoln bile 31 maç oynamış.

ŞAMPİYONLUK

- Şampiyonluk hedefimizde bir değişiklik yok. Şansımız en az diğer rakipler kadar var. 18. şampiyonluğu alacağımıza inanıyoruz. Geçtiğimiz 2 şampiyonlukta da bize hayal gördüğümüzü söylemişlerdi.

- Takım ve yönetim olarak mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Mayıs ayında da kimin nerede olduğunu herkes görecek. Kimse kendini şampiyon ilan etmesin.

TRANSFERLERE HARCANAN PARA

- Son 2 senede transfere toplam 25.5 milyon dolar para harcadık. Futbolcu satışlarından da 9.2 milyon dolar gelir elde ettik. Rakamlar 60'larda geziyor. Böyle bir rakam yok.

SAKATLIKLAR

- Galatasaray bu sezon oynadığı maçlarda 63 tane darbeye yönelik sakatlık almış. Bu darbeler sonucunda 14 tane ameliyat olmuş. Geçen sene 23 ameliyat olmuş. Bu herhalde bir rekor. Feryadımızın nedeni bu. Bu aynı zamanda milli takımı da etkiliyor. Fatih hoca bu sakatlıklardan dolayı istediği kadroyu kuramıyor.

ASLANTEPE STADI

- Stadın yapımı TOKİ tarafından üstlenildi. Galatasaray sadece kontrol ediyor. Ön görülen tarihte bize teslim edilmesini bekliyoruz. Bu haftanın sonuna doğru finansman sorunu giderilecek.

TAKIMIN DEĞERİ

- 2 sene önce bir İngiliz firmasına takımın değerlendirmesini yaptırdık ve 65 milyon dolar değer biçilmişti. Bu sezon ise 159 milyon dolar çıktı.

LİNCOLN KONUSU

- Lincoln,Galatasaray'ın bir futbolcusudur. Şu ana kadar toplam 159 bin euro para cezasına çarptırıldı. En son geldiğinde de yine para cezasını keseceğiz. Ancak oyuncuyu takıma teslim edeceğiz ve Bülent hoca isterse oynatır, isterse oynatmaz. Biz Lincoln'ü kazanma çabasındayız.

- (Soru: Lincoln gitmek isterse, gönderir misiniz) Biz burada esir ticareti yapmıyor. Futbolcu oynamak istemezse ve gitmek isterse, belli bir ticari maliyet karşılığında veririz. Bu sadece Lincoln için değil, bütün futbolcular için geçerli.

- Lincoln'ü çağırıp konuşacağım.

TEKNİK HEYET

- Bülent hoca ile bir sorunumuz yok. Sakatlarımız da iyileşiyor. Bu teknik heyet ve bu futbolcularla da şampiyon olacağız.

KALLİ FUTBOLCU İZLİYOR

Feldkamp, milli takım maçlarına gitti ve futbolcuları izledi. Bize bir rapor verecek, biz de değerlendireceğiz. Kalli'nin profesyonel takımla bir ilgisi yok. Oranın patronu Bülent Korkmaz'dır.

FUTBOL FEDERASYONU

Futbol Federasyonu ile kan davası gütmüyoruz. İyileşmeler olduğu takdirde biz yine yakınlaşırız ama saha içi yönetimler düzelmiyor. Halis Özkahya, Fırat Aydınus ve Yunus Yıldırım gibi isimleri çok yıprattılar.

Milli maça gitmeyeceğim. Gitsem dahi şeref tribününden izlemeyeceğim. TFF bir adım atsa, biz 5 adım atacağız ama böyle bir girişim yok.

FENERBAHÇE'YE DAVET

Fenerbahçe yönetimini, maç öncesinde yemeğe davet edeceğiz. Galatasaray Adası'nda, Fenerbahçe yönetimine bir yemek vermek istiyoruz ve davet edeceğiz ama kabul ederler mi bilmiyoruz.

MEİRA'NIN KİMYASI TUTMADI

Fernando Meira'nın Galatasaray'da kimyası tutmadı. Şu ana kadar bize yansıyan yazılı bir teklif yok ve biz de futbolcularımızı satmaya sıcak bakmıyoruz. Onlara bir Avrupa kupası kazanmadan, para ne olursa olsun satmayacağımı söyledim.

YİĞİT ŞARDAN'IN AÇIKLAMALARI

- Galatasaray mobil projesini hayata geçireceğiz.

- Galatasaray kredi kartı projesini de son aşamaya getirdik.

- Yeni stadın işletimini AIG yapacak.

- 27 Nisan'da bir gece yapacağız. 7 yönetmen sessiz filmler çekiyorlar. "Sözün bittiği yer" isimli bir organizasyon yapacağız.

MEHMET HELVACI'NIN AÇIKLAMALARI

- Federasyon benden talep ettiği için FIFA nezdinde çalışmalar yaptım. Genel kurullarda da ben istendiğim için başkanlık yapıyorum.

- Futbol Federasyonu'nda görev yapmak adına herhangi bir beklentim yok. Hasan Doğan döneminde teklifler gelmişti ama ben Galatasaray'da görev yapıyorum.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:40

İLGİLİ HABERLER