Spor
  • 29.6.2007 15:47

ADNAN SEZGİN'DEN ÜMİT KARAN AÇIKLAMASI

EYÜP TURAN - İSMAİL KAMİT
İSTANBUL- Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, Fenerbahçe'ye transferi gündemde olan Ümit Karan'ın kendilerine gitmek istediği yönünde birşey söylemediğini belirterek, "Bir fubolcu kulüpten ayrılmak istiyorsa ve bir başka kulüp oyuncumuzu istiyorsa, öncelikle bize başvurur" dedi.
Sezgin, "Sadece Ümit Karan olayı için değil, diğer futbolcular için de geçerli olan görüşmemizi açıklamak istiyorum. Kulüplerle futbolcular arasında iş sözleşmesi yapılır ve futbolcumuzun bize, bizim de futbolcumuzla karşılıklı sorumluluklarımız vardır. Ümit Karan Galatasaray'ın 3 sene daha oyuncusudur ve bu sözleşme de federasyondadır ve tescil edilmiştir. Biz hep
şunu söyledik; bir futbolcu bir kulüpten ayrılmak istiyorsa ve bir başka kulüp oyuncumuzu istiyorsa, bize başvurur. Bize hiç bir teklif gelmedi. Ümit ile sabah konuştum 'ben gitmek istiyorum' diye bir şey söylemedi. Biz Galatasaray'da her şeyiyle oynayacak oyuncularla çalışmak isteriz" dedi.
Teknik direktör Karl Heinz Feldkamp'ın Ümit Karan'ı sabah idmanına almamasıyla ilgili olarak da Adnan Sezgin, "Ümit'in kafası karışmış olabilir, kafasını toplaması adına hoca onu idmana almamış olabilir. Belki kafasını toplar ve öğleden sonraki idmana katılır. Ümit Karan adına menajeri Fenerbahçe ile böyle bir görüşme yapılmışsa Ümit'in menajerini de uyarıyorum. Sözleşmesi devam eden bir futbolcu adına bir başka kulüple pazarlık yapılmaz. Ümit ile biz Ocak ayında anlaştık. Ümit'in menajeriyle hiç
görüşmedim, heralde böyle bir şey olursa bize müracaat eder. Galatasaray büyük bir camia, kişilere bağlı kalamayız. Büyük isek mutlaka her oyuncunun alternatiflerini üretmek zorundayız ama ben Ümit'in gitmek gibi bir şey istediğini hiç düşünmüyorum" diye konuştu.
Sezgin, kaleci Fevzi Elmas'ın Antalyaspor'a gitmek istemediğini kendilerinin de genç kaleciyi kadrolarında düşünmediklerini söyledi.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:48

İLGİLİ HABERLER