Sağlık
  • 23.8.2009 05:08

'AFEDERSİN ANNE ÖLÜYORUM!..'

Ekonomist Volkan Danış Avustralya'da, kansere yakalanıp hayatını kaybetti. Danış'ın annesine son sözleri "Her şeyi başardım, kansere yenildim. Özür dilerim anne" oldu.


Dünyada sadece 32 kişide görülen 'anjiyo serkoma' kanseri, Avustralya'da yaşayan başarılı mali müşavir Volkan Danış'ı ülkesine kesin dönüş yapmaya hazırlandığı sırada yakaladı. Hastalığa yakalandıktan 2 ay sonra hayatını kaybeden Danış, hastane odasında tuttuğu günlükte hastalığından, arkadaşlarından, en çok da ailesine duyduğu özlemden bahsetti.

TÜMÖR BEYNE SIÇRADI
Uludağ Üniversitesi İktisat Fakültesi'ni başarıyla bitiren Volkan Danış, 7.5 yıl önce ekonomi ve uluslarası ilişkiler masterı yapmak için Avustralya'ya gitti. Daha Sydney Üniversitesi'nde okurken iş teklifleri aldı. Üç bin kişi arasından seçilerek uluslararası bir şirkette mali müşavir olarak çalışmaya başladı. Çalışkanlığı ve sıcakkanlılığıyla kendini çok sevdiren Volkan, şirkette yöneticiliğe yükseldi. Avustralya vatandaşlığına da kabul edilen Danış, hasrete dayanamayarak 1 Haziran'da Türkiye'ye kesin dönüş yapmaya karar verdi. Ancak Volkan'ın hayalleri Nisan ayında sırtına giren ağrıyla yıkıldı. Tahlillerde, Volkan'ın kalbinde ortaya çıkan tümöre bağlı gelişen 'anjiyo serkoma' kanserine yakalandığı belirlendi. Tümör kalbe iyice yayıldığı için ameliyat yapılamadı. Tümörün küçülmesi için yapılan radyoterapi başarılı oldu, ancak bu kez de beyne sıçradı. Danış, hastane odasında günlük tutarak duygularını kağıda döktü. '

KALBİMDE KANSER VARMIŞ'
Volkan, günlüğünde, hastalığını öğrendiği anı şöyle anlattı: "Doktorlar bana kalbimde hiç görülmeyen, tedavisi bilinmeyen bir kanser olduğunu söyledi. İki hafta öncesine kadar sağlıklı bir insan olduğumu düşünüyordum. Meğer kalbimde kanser varmış. Bir mucize olursa Türkiye'ye döneceğim. Bu ülkeye çok sağlıklı geldim. Yüce Allah'ım kendi ülkeme sağlıklı bir şekilde dönmeme izin ver. Kazanabilecek miyim bu mücadeleyi?" Danış, kendisini her gün ziyaret eden dostlarını ise, günlüğünde "sevgi seli" olarak tanımladı ve isimlerini tek tek yazdı. Danış, günlüğünde 7.5 yıl ayrı kaldığı ailesine özlemini de, "Bana servetleri verseler burada kalmamalıydım. Bir insanın biricik ailesinden daha üstün ne var? Onlara dünyanın en büyük acısı evlat acısını, kardeş acısını veriyorum. Size böyle bir acı yaşattığım için özür dilerim anne, baba, abla. Üzülmeyin, bana olan sevginizi birbirinize dağıtın" diye anlattı. 2 ay hastalıkla savaşan Volkan Danış, 27 Mayıs günü mücadeleyi kaybetti. 1 Haziran'da kesin dönüş yapmayı planladığı ülkesine, aynı tarihte cenazesi geldi.

'Beni hep gülerken hatırlayın'
Volkan'ın ölümü ailesini derinden sarstı. Babası Enver Danış, beyin kanaması geçirdi. Fizik tedaviye devam eden babaya doktorlar, üzüntü ve stresi yasakladı. Ölümü kabullenemeyen anne Gönül Danış ise, "Daha hiç mezarına gidemedim. Benim için o hâlâ Avustralya'da. Ölümünü kabullenemiyorum. Türkiye'ye dönüp kendi işini kurmak, güneyde bir otel işletmek istiyordu. Vasiyeti, 'Beni kimse hasta halimle hatırlamasın. Herkes gülen, neşeli, sağlıklı Volkan olarak hatırlasın' oldu" diyerek acısını dile getirdi.

(SABAH)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:35

İLGİLİ HABERLER