Dünya
  • 28.1.2020 23:58

Afganistan'da düşürülen uçakta Amerika'nın en önemli gladyosu çıktı

Afganistan'da Taliban'ın düşürdüğü uçakla ilgili Amerika'yı sarsan iddia.. "Ayetullah Mike lakaplı Michael D'Andrea, uçaktaydı"

ABD, uçakta 4 kişiden az yolcu olduğunun dışında bir açıklamada bulunmadı. Taliban bölgesine düşen uçakta 6 kişi olduğu, uçağın enkazında 4 ceset bulunduğu diğer 2 kişinin ise Taliban tarafından kaçırıldığı iddia edildi.

"Afganistan’da düşen uçakta CIA’nin Batı Asya yöneticisi Michael D'Andrea vardı"

İran'daki Mehr haber ajansının haberinde, Afganistan’da bir gün önce düşen Bombardier E-11A tipi uçakta, CIA’nin Batı Asya’daki yetkilisi Michael D’Andrea'nın hayatını kaybettiği öne sürüldü. Ayetullah Mike lakaplı D’Andrea, CIA'nın en gizemli yöneticisi olarak biliniyor.

Mehr haber ajansının Rus istihbaratına dayandırdığı haberinde, dün Afganistan'ın Gazni Velayeti'nde düşen Bombardier E-11A tipi uçağın içerisinde, CIA'nin Irak, İran ve Afganistan'daki operasyonlarının başında olduğu belirtilen Michael D'Andrea'nın olduğu iddia edildi.

Ayetullah Mike ile ilgili görsel sonucu

Afganistan'da dün öğle saatlerinde Taliban kontrolünde olan bölgeye askeri uçak düştü. Uçağın önce Ariana Havayolları'na ait yolcu uçağı olduğu ileri sürüldü ancak Ariana Havayolları CEO'su Mirwais Mirzakwal basına yaptığı açıklamada, düşen uçağın kendilerine ait olmadığını, planlanan tüm uçuşların normal şekilde gerçekleştiğini açıkladı. Akşam saatlerinde Afganistan'da bulunan ABD ordusunun (USFOR-A) sözcüsü Albay Sonny Leggett sosyal medyadan yayınladığı açıklamada "Bir adet ABD Bombardier E-11A Afganistan'ın Ghazni Vilayet'inde düştü. Kazanın nedeni araştırılırken, kazanın düşman ateşinden kaynaklandığına dair hiçbir delil yok. Daha fazla bilgi olunca paylaşacağız" dedi.

Taliban sözcüsü, ABD destekli Afgan güçlerinin kaza bölgesine ulaşmak için düzenlediği operasyona müdahale ettiklerini ve grubu geri püskürttüklerini söyledi.

Afgan polis şefi ise güvenlik güçlerinin, Gazne eyaletinde jetin düştüğü bölgeyi kontrol eden Taliban güçleri tarafından pusuya düşürüldüğünü bildirdi.

ABD, Taliban'ın uçağı düşürdüğü yönündeki iddialarını reddetti. Amerikalı savunma yetkilisi uçağın mekanik bir arıza nedeniyle düştüğünü iddia etti.

Rus istihbaratı doğruladı: “Ayetullah Mike” lakaplı Michael D'Andrea uçaktaydı

Rus istihbarat kaynakları, ABD'nin Irak, İran ve Afganistan'a yönelik istihbarat operasyonlarının başındaki isim olan Michael D'Andrea'nın Taliban'ın Ghazne'de bir ABD askeri uçağının vurulmasında öldürüldüğünü doğruladı.

IFP News'in haberine göre Kasım Süleymani'nin öldürüldüğü operasyonundan sorumlu tutulan CIA'in en önemli figürü ve İslami İran'a karşı operasyonların sorumlusu Michael D'Andrea, mobil komuta merkezi olarak da kullanılan uçağının Afganistan'da Taliban tarafından düşürülmesi sonucu öldürüldüğü iddia edildi.

Düşen uçak, Michael D'Andrea'nın mobil CIA komutanlığıydı ve şimdi, Amerika'nın en gelişmiş casus platformu ve tüm ekipman ve belgelerle Mobil komuta merkezi Taliban'ın elinde.

İran'ın üst Komutanı Korgeneral Kasım Süleymani'nin şehid edilmesinden sorumlu olan D'Andrea, görünüşe göre uçaktaki subaylar arasındaydı. "Ayetullah Mike" olarak da bilinen D'Andrea, bölgedeki CIA istihbaratının en önemli figürüdür.

2017'den bu yana D'Andrea, CIA'in sahte bayrak ve suikast programlarını Ortadoğu'da yürütüyor ve sadece General Süleymani'nin öldürülmesinden değil, 300 Iraklı göstericinin öldürülmesinden de sorumlu olduğu iddia ediliyor.

Michael D'Andrea kimdir?

Amerika'da 2017 yılında yapılan bir takım değişikliklerle beraber karartılmış operasyonlar uzmanı ve CIA merkezinde bile adından korkuyla bahsedilen “Ayetullah Mike” lakaplı Michael D'Andrea'nın İran'a yönelik operasyonların başına geçirildi. Aynı dönemde CIA'in başına da Gina Haspel getirilmişti. O dönemde yapılan bu değişikliklerin daha sert politikaların habercisi olduğu yorumları yapılmıştı.

Güncellenme Tarihi : 29.1.2020 10:17

İLGİLİ HABERLER