Gündem
  • 15.7.2009 01:44

AFGANİSTAN'DA TÜRK KOMUTAN HAYATINI KAYBETTİ!..

Mısır ziyareti öncesi basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Gül gazetecilere bir de kötü haber verdi.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in özel davetlisi olarak 122 ülkenin katılacağı Bağlantısızlar Hareketi Toplantısı'na katılmak üzere Mısır'a hareketi öncesi Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını cevapladı.

Cumhurbaşkanı Gül'ü, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı kadir Topbaş ve İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın uğurladı.

Cumhurbaşkanı Gül: 'Dünya'nın 122 ülkesi bulunan bağlantısızlar hareketinin önemini bugünde kavrıyoruz ve hareketin faaliyet ve çalışmalarını yakından takip ediyoruz.

Aramızdaki coğrafi meseleye rağmen Afrika ve uzak asya ile işbirliğimizi her alanda güçlendirmek için açılım politikaları yürütüyoruz. BM Güvenlik Konseyi kampanyamız bu açıdan birikim teşvik etmektedir. Bu vesile ile esas bu zirveye katılmamızın esas sebebi görüşemediğimiz bir çok ülkenin devlet başkanlarıyla görüşme şansını yakalayacağız. 120 Ülkenin katıldığı bir toplantıda özel davetli olması ve en üst seviyede olmaıs önemlidir. Sık sık görüşemediğimiz Latin Amerika'dan Doğu Asya'ya kadar bir çok değerli meslektaşım ve mevkidaşımla da ilişkilerimizi gözden geçirme fırsatı bulacağız.

Afganistan'da görev yapan birliğimizden bir kaza sonucu bir Subay ve bir Uzman Çavuşumuz şehit olmuştur kendilerine Allah'tan rahmet diliyorum. Bugün ayrıca Hakkari'de yaşanan olayda şehit olan evlatlarımıza da Allah'tan rahmet ailelerine başsağlığı diliyorum' dedi.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:16

İLGİLİ HABERLER