Asayiş
  • 30.4.2020 16:47

Afrin bombacısı yakalandı!.. 44 kişinin katili Mazlum Kobanı çıktı

Afrin'de Mübarek Ramazan günü 11'i çocuk olmak üzere toplam 44 kişinin hayatını kaybettiği bombalama eyleminde emri veren alçak belli oldu..
Afrin'deki saldırının talimatını Mazlum Kobani verdi! Asıl hedef de hükümet binasıydı.Bombalama eyleminde tankeri patlatan isim yakalandı..Bu cani halen Türkiye istihbaratı tarafından sorguda..Terörist emri Mazlum Kobani'nin verdiğini anlattı
Adamının yakalandığını örenen YPG yılanın başı Mazlum Kobani suçu Türkiye'ye atmaya kalkıştı

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, patlayıcı yüklü aracı bölgeye getiren terörist, Afrin çıkışında aracıyla birlikte yakalandı. Sorgusuna devam edilen teröristin PKK'nın Suriye kolu olan YPG saflarında yer aldığı, oğlunun da Kandil'de PKK'nın dağ kadrosunda görevli olduğu belirlendi.

Teröristin sorgusunda elde edilen bilgiler kapsamında düzenlenen operasyonda, Afrin'deki saldırının gerçekleştirilmesine yardımcı olan PKK/YPG'li 2 terörist daha yakalandı.

Afrin şehir merkezindeki sivillerin yoğun olarak bulunduğu pazar yerinde, 28 Nisan'da saat 15.40 sıralarında terör örgütü YPG/PKK'nın, parça ve basınç etkili bomba yerleştirilmiş yakıt tankeriyle düzenlediği saldırıda 11'i çocuk 44 kişi ölmüş, 48 kişi yaralanmıştı.

AFRİN'DEKİ PATLAMADA ASIL HEDEF

KORONAVİRÜS gündemi belirlediği için Afrin'de PKK-YPG'nin sivillere yönelik katliamı yeterince tartışılmadı. Oysa PKK, ne koronavirüs tanıyor ne de ramazan. Afrin'de 11'i çocuk olmak üzere 44 kişi hayatını kaybetti.

Afrin'deki saldırı sembolik anlamlar taşıyor.

1- TALİMAT MAZLUM KOBANİ'DEN: Afrin'deki saldırının talimatının doğrudan Mazlum Kobani'den geldiği tespit edildi. Çünkü eylemi planlayanlardan bir kişi güvenlik güçleri tarafından yakalandı. Sorgusu sürüyor. Mazlum Kobani ismi ise önemli. Hatırlarsanız, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyaz Saray'da Başkan Trump ve ABD'li senatörlerle görüşmesinde Mazlum Kobani'nin gerçek kimliğini ortaya koyan bir video izletmişti. ABD'li bir grubun barış elçisi olarak pazarlamaya çalıştığı Mazlum Kobani'nin elinde Afrin'deki patlamada hayatını kaybeden 11'i çocuk 44 sivilin kanı var.

2- BOMBAYI PATLATAN YAKALANDI: Afrin'deki saldırıdan sonra yakalanan teröristin sıradan biri olmadığı tespit edildi. Uzaktan kumandanın düğmesine basarak bombalı aracı patlatan kişi.

3- ASIL HEDEF NERESİYDİ?: Bomba yüklü tanker Afrin'in en kalabalık yerlerinden birinde patlatıldı. Ancak asıl hedefin hükümet binası olduğu ortaya çıktı. Hükümet binasının önemi ne? Elbette ki hükümet binasına bombalı bir aracın girmesi çok daha büyük ses getirirdi. Ancak ondan da öte bir anlamı var. Afrin'e yönelik Zeytin Dalı harekâtı hükümet binasına Türk bayrağının çekilmesiyle sona ermişti. Sosyal medyada videoları var. Örgütün paçavrası indirildikten sonra Türk bayrağı çekiliyor. PKK-YPG bombalı araçla işte burayı hedef alıyor. Ama erken patlatıyorlar.

KAYNAK: HÜRRİYET GAZETESİ

KATİL KÖPEK SUÇU TÜRKİYE'YE ATMAYA KALKIŞTI
DSG Sözde Genel Komutanı Mazlum Abdi, Efrin’de gerçekleşen saldırının “kınanmış bir terör eylemi” olduğunu söyledi.

Rojava’nın Efrin kent merkezinde dün bomba yüklü mazot tankerinin infilak ettirilmesi sonucu, aralarında çocukların da bulunduğu 44 kişi yaşamını yitirdi, en az 170 kişi de yaralandı.

Konuya ilişkin resmi sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi, “Afrin'de gerçekleşen kınanmış terörist eylem, masum insanların hayatını kaybetmesine neden oldu” dedi.

Abdi, “Bu suç, Barış ve Zeytin kentindeki Türk işgali ile paralı askerlerinin izlediği yıkım politikasının ürünüdür” ifadelerini kullandı.

 
Güncellenme Tarihi : 30.4.2020 20:23

İLGİLİ HABERLER