Dünya
  • 28.4.2016 23:11

Afrin sokaklarında PYD/PKK vahşeti

Taraflar arasında,  ülkenin kuzeyindeki Tel Rıfat ilçesinde şiddetli çatışmalar meydana geldi 
Örgüt  militanları hayatını kaybeden bir grup yerel ÖSO mensubunun cesedini araç  konvoyuyla Afrin caddelerinde teşhir etti

Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD, Halep'in  kuzeyindeki çatışmalarda öldürdüğüÖzgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensuplarını bir  tırın arkasında Afrin caddelerinde teşhir etti.  

    Yerel kaynaklardan ve ÖSO komutanlarından alınan bilgiye göre Halep'in  Tel Rıfat ilçesinde bulunan PYD güçleriyle ÖSO arasında Ayn Dakna köyünde dün  akşam yaklaşık 10 saat süren çatışmalar yaşandı.

    Şubat ayından beri PYD'nin kontrolünde olan Ayn Dakna'yı geri almak  için operasyon düzenleyen ÖSO'nun saldırısı, PYD güçlerince püskürtüldü.

    Ancak daha sonra PYD, çatışmalarda ölen ve tamamına yakını yerel Arap  sakinlere ait 50 kadar ÖSO mensubunun cesedini, Halep'in kuzeybatısında Türkiye  sınırında yer alan Afrin ilçesine getirdi.

    AA muhabirine telefonla bilgi veren Afrinli bir sakin, PYD  militanlarının kent merkezinde araç konvoyu yaptığını, bir tırın arkasına  yerleştirdikleri ÖSO mensuplarının cesetlerini caddelerde gezdirerek teşhir  ettiklerini anlattı.

    Militanlar, cesetler üzerinden yaptığı gövde gösterisinin  görüntülerini PYD'ye yakınlığıyla bilinen sosyal medya hesaplarında da yayınladı.

    Tel Rıfat ve Ayn Dakna, geçen şubat ayı ortalarında PYD'nin kontrolüne  geçmişti. ÖSO güçleri, Arap sakinlere ait köyü geri alarak Tel Rıfat'a ilerlemeyi  hedefliyordu.

    PYD ile çatışan ÖSO güçleri  Ceyşü'l Sünne, Sukur el-Cebel ve Fetih  Tugayı unsurları ile az sayıda Ahraru'ş Şam savaşçısından oluşuyordu.

    Yerel kaynaklar, çatışmada hayatını kaybeden ÖSO mensuplarının büyük  bölümünün Tel Rıfat ilçesinin yerel sakinleri olduğuna ve bölgede Kürt nüfus  bulunmadığına dikkati çekti.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 19:24

İLGİLİ HABERLER