Asayiş
  • 31.7.2009 17:51

AĞABEYİNİN KATLEDİLİŞİNİ İZLEMİŞ !

2 oğlu öldürülen acılı baba: ‘Çocuğu olmuyordu, benimkileri katletti’

MANİSA'nın Alaşehir İlçesi'nde cinnet getiren 38 yaşındaki Ramazan Kuru'nun boğazlarını bıçakla kesip öldürdüğü yeğenleri 11 yaşındaki Sinan Kuru ve 4 yaşındaki Emine Kuru, gözyaşları arasında toprağa verildi. Kardeşinin çocuklarını öldürmesiyle acıya boğulan 40 yaşındaki baba İbrahim Kuru, “Kendi çocuğu olmuyordu. Onları ve beni kıskanıyordu. Çocuklarımı sonunda katletti. Bunu yapan kardeş olamaz” diyerek üzüntüsünü dile getirdi. Çocuklardan Emine Kuru'nun, ağabeyinin, amcası tarafından öldürülmesini izlediği, müdahale etmek isteyince de yaşamından olduğu ortaya çıktı.

Devlet Demiryolları'nda bir dönem işçi olarak çalışan Ramazan Kuru, dün sabah İstasyon Mahallesi'ndeki evinden, aynı apartmanın bir üst katında oturan ağabeyi İbrahim Kuru'nun evine çıktı. Ağabeyi ve yengesi Birgül Kuru'nun evde olmadığı sırada kapıyı açtıran Ramazan Kuru, yeğenleri, Cumhuriyet İlköğretim okulu 5'inci sınıf öğrencisi Sinan Kuru ve Emine Kuru'yu boğazlarını keserek öldürdü. Gözü dönmüş amca, daha sonra cesetleri salondaki halıya sarıp dışarı çıktı. Kısa süre sonra evine gelen Birgül Kuru, evde çocuklarının kanlar içindeki cesetleriyle karşılaşınca, Ramazan Kuru'ya haber vermek istedi. Elinde tüfekle kapıyı açan Ramazan Kuru, yengesine de iki el ateş etti. Silah seslerinin duyulması üzerine olay yerine gelen polis, Ramazan Kuru'yu güçlükle ikna ederek gözaltına aldı.

BİRİNİN BAŞINI AYIRMIŞ, DİĞERİNİN ŞAH DAMARINI KESMİŞ

Evde inceleme yapan polis, Sinan Kuru'nun başının gövdesinden ayrıldığını, Emine Kuru'nun ise şah damarının kesilerek öldürüldüğünü belirledi. Cenazeler, evdeki incelemenin ardından Alaşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olay yeri incelemesi ve tam ifade veremeyen katil zanlısının anlatımlarından Emine Kuru'nun ağabeyinin katledilişini izlediği, müdahale etmek isteyince amcası tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı.

BENİ KISKANIYORDU

Küçük yaşta cinnet kurbanı olan Sinan ve Emine Kuru için, bugün, Alaşehir İlçesi'ndeki İstasyon Camisi'nde Cuma namazının ardından cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına, acılı baba İbrahim Kuru ile yakınları, okulunun voleybol takımında aldığı madalyalarla adını duyuran Sinan Kuru'nun sınıf arkadaşları hazır bulundu. Yakınları tarafından güçlükle teskin edilen baba İbrahim Kuru, “Ne suçları vardı, keşke beni öldürseydi. Herşeyimdi onlar benim. Öpmeden işe göndermezlerdi. Kendi çocuğu olmuyordu. Onları ve beni kıskanıyordu. Çocuklarımı sonunda katletti. Bunu yapan kardeş olamaz” diyerek üzüntüsünü dile getirdi. Çocuklarının cesediyle karşılaşınca şoka giren anne Birgül Kuru ise, camiye getirilmedi. Gözyaşlarının sel olduğu cenaze namazının ardından Sinan ve Emine Kuru kardeşler, Yeni Mezarlık'ta yanyana toprağa verildi.

ADLİYEYE SEVKEDİLDİ

Gözaltında tutulan, ailesiyle oturduğu evin ve diğer malların paylaşımı nedeniyle de sorun yaşadığı ileri sürülen Ramazan Kuru'nun ise, geçirdiği şok nedeniyle ifade veremediği öğrenildi. Kuru, işlemlerinin ardından adliyeye sevkedildi.

İKİ YIL HAPİS CEZASI VARDI

Ramazan Kuru'nun iki yıl önce babası Mehmet Kuru'dan oturdukları evi üzerine yapmasıni istediği ancak baba Mehmet Kuru'nun “Ben öldükten sonra siz aranızda paylaşırsınız” diyerek, geri çevmesiyle aralarının açıldığı öğrenildi. Bunun üzerine Kuru'nun, sinirlenerek başına av tüfeği dayadığı babasına 15 bin TL'lik senet imzalattığı, bu nedenle 4.5 ay hapis yattığı belirtildi. Tutuksuz yargılanmasına devam edilen Kuru, 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kuru, kararı temyiz etti. Çocuğu olmayan Kuru, 7 yıllık eşinden de geçen yıl cezaevindeyken boşandı. Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilen Kuru'nun akli dengesinin yerinde olduğu ve cezai ehliyetinin bulunduğu yönünde rapor verildi. Kuru'nun olayların yaşandığı bu tarihten itibaren yakınlarıyla küs olduğu ve kin beslediği iddia edildi. Mahalle sakinlerini de agresif tavırları nedeniyle Kuru'dan çekindiklerini ileri sürüldü.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:00

İLGİLİ HABERLER