Gündem
  • 14.5.2013 13:10

Ağaç kökü ilçeyi susuz bıraktı

Kaynaşlı Kalıcı Konutlar bölgesindeki isale hattından evlerine az su gelen mahalle sakinleri, belediyeye başvurdu.

Gelen şikayetler üzerine su hattını inceleyen ekipler, yaklaşık bir haftalık çalışma sonucunda boruların içinde büyüyen ağaç kökünü tespit etti.

Belediye ekiplerince su borularından çıkartılan 13 metrelik ağaç kökü, kent meydanına getirilerek belediye önünde sergilendi.

Kaynaşlı Belediye Başkanı İsmail Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kalıcı Konutlar bölgesindeki isale hattında son günlerde sıkıntı yaşandığını anlattı.

"Anakonda' ismini verdiler"

Yapılan çalışmayla "At kuyruğu" denilen ağaç köküne rastladıklarını belirten Korkmaz, "Herhangi bir yerden giren bitki orada yıllarca su ve oksijenden beslenerek kendini büyütüyor.

Borunun iç düzeyini kapatarak su akışını engelliyor. Su geri fışkırınca 13, 10 ve 7 metre boylarında kökler bulduk. Bunu da 'ibret olsun' diye belediye meydanına serdik" dedi.

Korkmaz, halkın mağdur olmaması için su takviyesi yaptıklarını anlatarak, "Bizim çalışanlarımız da 'anakonda' ismini vermişler. Böyle espri konusu oldu. Belediyecilikte başımıza her şey geliyor. 'Anakonda' sisteme girince ilçe susuz kaldı ama çok şükür sorun giderildi" şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:20

İLGİLİ HABERLER