Gündem
  • 30.11.2007 06:26

AĞAR CİNDORUK'A BAŞKANLIK TEKLİF ETTİ: NE CEVAP ALDI!..

DEMOKRAT Parti (DP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, DYP’nin eski genel başkanı ve eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk’a, mayısta yapılacak olağan kongrede DP’ye genel başkan adayı olması teklifini götürdü.

Cumhurbaşkanlığı seçimi tartışmaları sırasında, yaptığı Anayasa yorumlarıyla "Şapkasından tavşan çıkaran siyasetçi" diye anılan Cindoruk da teklife, "Faydalı olacaksam kaçmam" yanıtını verdi.

22 Temmuz seçimlerindeki başarısızlığının ardından genel başkanlıktan istifa ettiğini açıklayan, ancak daha sonra partiden ayrılmayarak 17-18 Kasım’daki olağanüstü kongreyi iptal eden Ağar, Cindoruk’a teklifini önceki gün eski İstanbul İl Başkanı Mete Kalyoncu ile beraber yedikleri yemekte iletti. Kalyoncu, Cindoruk’un teklife olumlu yanıt verdiğini söyledi.

Cindoruk da, dün bir TV programında "Adım geçiyor. Temenni ve talep var. Bu siyasi misyona borcum var. Faydalı olacaksa kaçmam" diye konuştu. Cindoruk’un adaylığı konusundaki karar yetkisi, partinin Genel İdare Kurulu’na (GİK) ait. GİK toplantısı, 4 Aralık’ta yapılacak.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:26

İLGİLİ HABERLER