Sağlık
  • 16.5.2021 22:37

Ağız kokusundan, ter ve ayak kokusuna, evdeki kokulardan arabaya… Kötü kokulardan nasıl kurtuluruz?

Ne yapsanız da geçmeyen ağız kokusundan mı bıktınız? Ya da ter, ayak veya evdeki kötü kokulardan... İşte ağız kokusundan, ter ve ayak kokusuna, evdeki kokulardan arabaya tek malzeme ile kurtulacağınız harika çözümler...

İyi seyirler...

 

Kötü kokulara karşı en etkili çözüm karbonatta…

Ağız kokusunu geçirin

Ne yapsanız da geçmeyen ağız kokusundan mı bıktınız? Karbonat ile gargara yapmak diş fırçasıyla elde edemeyeceğiniz sonuçlara ulaşmanız için harika bir yoldur.
Tarifi oldukça basit: sadece yarım çay kaşığı karbonat ile sıcak suyu karıştırın ve gargara yapın.

Doğal deodorant

Deodorant niyetine karbonat kullanmak, vücudunuzu kimyasallara maruz bırakmadan kötü kokulardan kurtulmanın en kolay yoludur. Tek ihtiyacınız olan şey; biraz karbonat ve su.
Biraz su ile macun haline getirdiğiniz karbonatı koltuk altınıza sürerseniz, ter kokularının önüne geçersiniz.

Buzdolabındaki kokuları giderir

Buzdolabındaki istenmeyen kokular için, dolaba ağzı açık bir kutu karbonat koymanız yeterli olacaktır.

Giysi dolabındaki kokular için de aynı işlemi uygulayabilirsiniz.

Yastıktaki kötü kokuları giderir

Yastıklardaki kokuların giderilmesi için bir miktar karbonatı yastığın üzerine serpin. Biraz beklettikten sonra elektrik süpürgesi ile süpürün ya da silkeleyin. Kokudan eser kalmayacaktır.

Havlulardaki kötü kokular

Mutfak havlularındaki kokuyu gidermek için 2 bardak sıcak suya 2 yemek kaşığı karbonat koyun ve havluları bu suda bekletin. Kötü kokular gidecektir.

Arabadaki kötü kokular

Arabada istenmeyen kokuları gidermek için, kumaş araba koltuklarının üzerine karbonat serpin ve 15 dakika sonra elektrik süpürgesiyle süpürün. Kokuların gittiğini göreceksiniz.

Ayakkabılarınızı temizleyin

Karbonat, ayakkabı kokusunun giderilmesinde kullanılan etkili bir yöntemdir. Bir tatlı kaşığı karbonatı ayakkabıların içerisine serpip geceden sabaha bekleterek kötü kokulardan kurtulabilirsiniz.

Bulaşık makinesindeki kötü kokular

Bulaşık makinesi kokmaya başladıysa, makineye her yıkamada yarım bardak karbonat koyun.

Çöp öğütücü kokusunu giderir

Bazen çöp öğütücüsü korkunç bir koku yayar. İşte bu noktada imdadımıza karbonat ve sirke karışımı yetişir. Çöp öğütücüsüne bir dakika boyunca sıcak su döküp ardından karbonatı  ekleyerek iki saniye boyunca öğütücüyü çalıştırın. 10 dakika sonra bir bardak sirke dökün. Son olarak üzerine bolca su akıtın. Mutfağınız daha iyi kokacaktır.

Karbonat, aynı zamanda çöp kutularındaki kötü kokuları giderir.

Evcil hayvanları olanlar dikkat!

Kedilerin kumunu doldurmadan önce en alta karbonat serpin. Evcil hayvanlarınızın yataklarına yastıklardaki uygulamayı yapın. Böylece daha iyi kokmasını sağlarsınız.

Güncellenme Tarihi : 17.5.2021 02:02

İLGİLİ HABERLER