Sağlık
  • 21.1.2014 00:11

Ağrı kesici komaya soktu

ABD’de yaşayan 28 yaşındaki Jason Ryan’ın başına gelenler milyonda bir yaşanıyor. Oldukça masum görünen bir ağrı kesici yüzünden genç adam ölümden döndü. Korkunç olayın sebebi ise ağrı kesiciye olan alerjik reaksiyon..

ABD’nin Washington eyaletinde yaşayan Jason Ryan başağrısının geçmesi için aldığı ağrı kesicinin ardından 9 gün komada kaldı. Genç adamın cildinde çok ciddi alerjik tepkilere neden olan ilaç az kalsın Jason Ryan’ı öldürüyordu. Burnunda, ayaklarında ve omzunda inanılmaz yaralar oluşan adamın yaşaması bir mucize olarak yorumlanıyor.
Komada kaldığı süre boyunca cildi temizlenen ve soyulan Jason, o günlere hayatının en berbat günleri olarak anıyor. Genç adamın burnunda bir tenis topu büyüklüğünde kan pıhtılaşması, ayak parmaklarında ve topuklarında oldukça acı veren kabarmalar, omzunda ve sırtında devasal büyüklükte kızarıklıklar meydana geldi.

Bu tabii ki Jason’ın sağlığındaki olumsuzluğun sadece görünen kısmıydı. Ağrı kesici onda öyle bir alerjik reaksiyona yol açmıştı ki Jason Ryan tam 9 gün komada kaldı. Oldukça korkutucu olan bu alerjik duruma milyonda 1 ya da 2 kez rastlanıyor.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:20

İLGİLİ HABERLER