Dünya
  • 2.7.2005 02:32

''AHMEDİNEJAD BASKINDA BİR AN BİLE BULUNMADI''

TAHRAN - İran İslam Devrimi'nden sonra Tahran'daki ABD büyükelçiliğine yapılan baskında yer alan üç öğrenci lideri, İran cumhurbaşkanlığına seçilen Mahmud Ahmedinejad'ın baskında ''bir an bile'' yer almadığını söylediler.
    
İRNA ajansının haberine göre, baskını yapan İmamın Çizgisindeki Öğrenciler Grubu liderlerinden Abbas Abdi, Muhsin Mirdamadi ve Hamid Rıza Celayipur, Ahmedinejad'la ilgili haberlerin doğru olmadığını belirttiler.
    
Amerikan büyükelçiliği baskınında önemli rol üstlenen üç öğrenci lideri, Ahmedinejad'ın Amerikan büyükelçiliği baskınında rol aldığı yönündeki iddiaların kesinlikle doğru olmadığını kaydettiler.
    
1979 İran İslam Devrimi'nden sonra Amerikan büyükelçiliğinde rehin alınan görevlilerden bazıları, Ahmedinejad'ın baskını yönetenlerden biri olduğunu iddia ederken, baskında etkin rol üstlenen üç öğrenci lideri Ahmedinejad'ın kendilerine ''bir an'' olsun eşlik etmediğinde ısrar ediyorlar.
    
Büyükelçilik baskınında yer alan Abdulhüseyin Ruhelemini de baskın ve 444 gün süren rehin alma eylemini yapanların Tahran Üniversitesi, Teknoloji Üniversitesi, Emir Kebir Üniversitesi ve Şehit Beheşti Üniversitesi öğrencileri olduğunu belirterek, Ahmedinejad'ın o sırada öğrenim gördüğü Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nden kimsenin baskında yer almadığına dikkat çekti.
 
Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 12:28

İLGİLİ HABERLER