AHMEDİNEJAD: TÜRKİYE VE İRAN BİRBİRİNİN KARDEŞİ OLAGELMİŞLER

1 dk okuma
AHMEDİNEJAD: TÜRKİYE VE İRAN BİRBİRİNİN KARDEŞİ OLAGELMİŞLER

Hızlı Özet

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, "Türkiye ve İran'ın birbirinin kardeşi ve dostu olageldiklerini" söyledi.

TAHRAN - Ahmedinejad, Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Selim Karaosmanoğlu'nun güven mektubunu kabulde yaptığı konuşmada, "Türkiye ve İran'ın tarihi ve kültürel ilişkilerinin köklü ve sağlam olduğunu" belirtti.

     İran Cumhurbaşkanı, "Türkiye ve İran birbirinin kardeşi ve dostu olagelmişler ve bu yüzdendir ki, iki millet yekdiğerinin kaderine ve gelişmesine ilgi duyuyor ve bunu yakından takip ediyor" ifadelerini kullandı.

     Türkiye ile ilişkileri ve işbirliğini geliştirmeye büyük önem verdiklerini kaydeden Ahmedinejad, "İki ülke yöneticilerinin üstün gayretleriyle her alandaki ilişkilerin gün geçtikçe daha da artacağını ümit ediyorum" dedi.

     Büyükelçi Selim Karaosmanoğlu da İran halkı ve devletine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk halkı ve devletinin selamlarını getirdiğini söyledi.

Bu haber 3494 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hava tersine dönüyor! Sıcaklıklar bir anda düşecek!
Gündem

Hava tersine dönüyor! Sıcaklıklar bir anda düşecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, yeni hava durumu raporunu değerlendirdi. Özdemirci, hava sıcaklığının hafta başından itibaren kuzey, iç ve batı kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağını belirtti.

Habervitrini12174 Görüntüleme
Erdoğan’ı karşılamaya gittiler! Gelin ve damada sürpriz
Gündem

Erdoğan’ı karşılamaya gittiler! Gelin ve damada sürpriz

Samsun’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı karşılamak için toplanan kalabalık arasında, düğün günlerinde gelinlik ve damatlıklarıyla yer alan genç çift dikkat çekti. Erdoğan’ın davetiyle seçim otobüsüne çıkan çift, Cumhurbaşkanı ile sohbet ederek hayatlarının en özel günlerinden birini yaşadı.

Habervitrini11774 Görüntüleme
İsrail medyasından Erdoğan itirafı! "Görmezden gelmek zor"
Gündem

İsrail medyasından Erdoğan itirafı! "Görmezden gelmek zor"

İsrail basını, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye’yi Orta Doğu’da görmezden gelinmesi zor bir aktöre dönüştürdüğünü yazdı. Ankara’nın Washington ve Arap dünyasındaki nüfuzunun arttığına dikkat çekilen analizde, Türkiye’nin İsrail karşısında giderek daha güçlü bir rakip haline geldiği belirtildi.

Habervitrini13232 Görüntüleme
Okullarda güvenlik seferberliği! Bakan Çiftçi tedbirleri sıraladı
Gündem

Okullarda güvenlik seferberliği! Bakan Çiftçi tedbirleri sıraladı

2026-2027 eğitim-öğretim yılı öncesinde, milyonlarca öğrenci ve öğretmenin huzurla okula gidip gelmesi için okul ve çevrelerinde uygulanacak güvenlik tedbirleri artırıldı. Tedbirleri açıklayan İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, 81 ilde emniyet ve jandarmanın sahaya indiğini, asayiş, narkotik ve trafik denetimlerinin sıklaştığını duyurdu. Bakan Çiftçi “81 ilimizde 31 bin okul bahçe görevlisi için planlamamızı tamamladık. 2 bin 804 el dedektörü tedarik ettik. Gayemiz çok açık; çocuklarımız güven içinde eğitim görsün, anne babalarımızın gözü arkada kalmasın” dedi.

Habervitrini10215 Görüntüleme