Gündem
  • 17.11.2019 09:14

Ahmet Altan'ın polislere ne dediği ortaya çıktı

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nin hakkındaki tahliye edilme kararını kaldırmasının ardından gözaltına alınan Ahmet Altan kendisini evinden almaya gelen polislere, "Beni çok güzel yakaladınız" dediği ileri sürüldü.

FETÖ'nün medya ayağına yönelik davada 4 Kasım'da tahliyesine karar verilen ve aynı gece cezaevinden serbest bırakılan Ahmet Altan yeniden gözaltına alınmıştı.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nin hakkındaki tahliye edilme kararını kaldırmasının ardından gözaltına alınan ardından da tutuklanan Ahmet Altan'ın 8 günlük serbestliğin ardından yeniden gözaltına alınışına dair ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı.

Altan tahliye edilmesinden hemen sonra Göztepe'deki evine gitti ve 8 gün boyunca evden hiç dışarı çıkmadı. Yeniden gözaltına alınacağına dair haberini duyan Altan'ın çantasını hazırlayarak beklediği ve gelen polislere "Beni çok güzel yakaladınız" dediği ileri sürüldü.

Avukatı Altan'ın nasıl tutuklandığını anlattı

Altan'ın avukatı Figen Çalıkuşu müvekkilinin nasıl tutuklandığını şöyle anlattı:

"Yeni hakim atanınca 27. Ağır Ceza'ya gittim. "Kararı verecek misiniz?" diye sordum. Hakim, 'Dosyayı inceleyeceğim sabredin' dedi. Ertesi gün yeniden gittiğimde kararın yazıldığını gördüm. Benden kalemin dışında beklememi istediler. 'Karar yazılsın bekleyin vereceğiz' dediler. Ancak daha sonra hakim odasına geçti. Bana, 'Kararı size vermeme talimatı aldık' dediler. Ben adliyeden çıktım telefonum çalmaya başladı. Basına sızdırmışlar yakalama kararı alındığını. Sabah sistemden kararı gördüm. Gerekçe olarak şöyle yazılmış: 'Şahsi halleri, kaçma şüphesi, pişmanlık duymayışı, temyzi sürecinde Altan'a verilecek cezanın artma olasılığı. Bu hukuksal bir cehalet… Yani 27 Ağır Ceza'nın haberi bile yoktu kararın savcının isteğine göre çıktığından…"

Güncellenme Tarihi : 17.11.2019 09:15

İLGİLİ HABERLER