Asayiş
  • 10.9.2013 22:42

Ahmet Atakan'ın ölümünde şok görüntü...

Hatay'da ODTÜ'ye destek eylemlerinde yaşamını yitiren Ahmet Atakan'ın düşme anını gösteren amatör kamera kaydı ortaya çıktı. Görüntülerde 2 zırhlı aracı geçiş yaparken, üst katlardan bir kişinin düştüğü görülüyor.

VİDEO İÇİN LÜTFEN LİNKİ TIKLAYINIZ

Ahmet Atakan nasıl öldü?

Hatay'daki ODTÜ gösterileri sırasında hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ın ölümüne ilişkin ilk otopsi raporuna Habertürk ulaştı. Rapora göre, yüksekten düşmeye bağlı omurilikten kırık, iç organlarında parçalanma var.

EMNİYETTEN AHMET ATAKAN AÇIKLAMASI

Adalet Bakanı Başdanışmanı Adnan Boynukara, Atakan'ın başına gaz kapsülü isabet etmesi sonucu öldüğü iddialarına Twitter'dan cevap verdi.

Boynukara şunları yazdı: Ahmet Atakan'ın otopsi işlemi tamamlanmış ve şuanki verilere göre ölüm sebebi yüksekten düşmeye bağlı ölüm olarak açıklanıyor.

İŞTE AHMET ATAKAN'IN İLK OTOPSİ RAPORU...

Adli Tıp Kurumu raporunda, ölümün "künt genel beden travmasına bağlı etraf ve kafatası kemiği kırıklarıyla, omurilik kopması, beyin kanaması ve iç organ yaralanmasından gelişen iç kanama" sonucu meydana geldiği ifade edildi.

AİLESİ YIKILDI

Atakan'ın cenazesi otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesinin ardından Hatay'daki Akdeniz Hastanesi'ne getirildi. Atakan'ın cenazesi burada yıkanıp kefenlendikten sonra, ailesiyle yaşadığı merkeze bağlı Çekmece Belediyesi Pınarbaşı Mahallesi 29 Sokak'taki evine getirildi.

HÜKÜMETTEN İLK AÇIKLAMA

Ahmet Atakan'ın tabutunun başında ağıt yakan annesi Emsal Atakan, oğlunun fotoğrafını da elinden bir an olsun bırakmadı. Eskişehir'deki Gezi Parkı eylemleri sırasında ölen Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz cenaze törenine katılarak, Emsal Atakan'ı teselli etmeye çalıştı. Atakan'ın cansız bedeni, Çekmece Beldesi Mezarlığında, CHP Hatay milletvekilleri Mevlüt Dudu, Hasan Akgöl ve Refik Eryılmaz'ın da katıldığı cenaze namazının ardından toprağa verildi.

HATAY CUMHURİYET BAŞSAVCISI KONUŞTU

Atakan'ın amcası Nevzat Atakan'ın gazetecilerle paylaştığı Adli Tıp Kurumu raporunda ise ölümün "künt genel beden travmasına bağlı etraf ve kafatası kemiği kırıklarıyla, omurilik kopması, beyin kanaması ve iç organ yaralanmasından gelişen iç kanama sonucu meydana geldiği" belirtildi. Detaylı raporun ise önümüzdeki günlerde çıkacağı ifade edildi.

haberturk

 

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:08

İLGİLİ HABERLER