Spor
  • 29.11.2011 10:05

AHMET ÇAKAR'IN BU İDDİALARI ORTALIĞI KARIŞTIRACAK!...

Futbolda şike soruşturmasında iddianamenin tamamlanmasına az bir zaman kala konu ile ilgili tartışmaların ardı arkası kesilmiyor.

Ahmet Çakar Futbol Federasyonu Başkanvekili Lutfi Arıboğan ve İlhan Helvacı hakkında çok konuşulacak iddialarda bulundu.

Beyaz Tv ekranlarında Göktuğ Seviçli'nin modere ettiği "Derin Futbol"da UEFA ve CAS tarafından yürütülen şike soruşturmasına dair çarpıcı iddialar ortaya atıldı. Ömer Çavuşoğlu'nun konuk olarak katıldığı programda Ahmet Çakar, Fenerbahçe'yi UEFA'ya müfettiş Cornu aracılığıyla TFF yöneticileri Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı'nın şikayet ettiğini öne sürdü.

İşte olay açıklama:

"ARIBOĞAN VE HELVACI HER ŞEYİ ANLATTI!"

Geçen hafta içi sabah 9'da cep telefonum acı acı çaldı. İsviçre'de yaşayan çok yakın bir arkadaşım kulaklarıyla şahit olduğu bir yemeği anlatıyor. Masada oturanlar Fransızca konuşuyorlar, zaman zamanda İngilizce konuşuyorlar. Arkadaşım menüyü bile almış. Onların yan masasında da benim arkadaşım oturuyor. Masada oturanlardan biri UEFA'nın başmüfettişi Cornu, diğerlerinde birinin adı Lütfü Arıboğan, öbürü de İlhan Helvacı. Ben arkadaşımın dediklerini söylüyorum. Beni de mahkemeye verebilirler. Cornu İstanbul'a geldiğinde, Savcı Mehmet Berk'in hiç bir şey söylemediği, buna mukabil federasyonda görevli 2 kişinin kendisine şifahen Fenerbahçe'nin durumunun vahim olduğunu, Beşiktaş ve Trabzonspor'da hiç bir şey olmadığını söylüyorlar.

ARIBOĞAN'A UEFA YOLU!

Ama nasıl kandırmış Cornu. Önce söylemek istememişler. Demiş ki; 'Evladım Lütfü. Sen yakışıklı bir Türksün, yaşın müsait seni önümüzdeki dönem UEFA'da görmek isteriz'. Adı İlhan Helvacı... Yolda görsem tanımam. Ve bir kişi daha onun isminin alamamış arkadaşım. Lütfi'ye diyor ki "Sen artık bizdensin, anlat" Lütfi bey İlhan Helvacı ile birlikte anlatıyor.

FENER'İN DURUMU VAHİM!

Lütfi bey başlamış anlatmaya. Lütfi beyin Etik Kurulu'na soktuğu bir avukat varmış ve ismini bilmiyorum, bana anlatılanları anlatıyorum. Etik Kurulu raporu sonucunda bir şekilde Fenerbahçe'nin durumunun vahim, Trabzonspor ve Beşiktaş'ta fazla bir şey olmadığı Cornu'ya söylenmiş. Ve Uefa'yı temsil eden Adam adlı bir avukat CAS mahkemesine yapmış olduğu itirazda Cornu Türkiye'ye gittiğinde iki federasyon yetkilisinin (Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı) şifayen bunları söylediğini net bir şekilde CAS mahkemesine bildiriyor.

ALİ KOÇ ENTRİKALARI BİLİYOR

Ali Koç Gençlerbirliği maçından sonra basın mensuplarına bir açıklama yaptı. Ali Koç belli ki duruma ve bilgilere haiz. Ve şu anda Ali Koç entrikayı çözmeye çalışıyor. Ali Koç birden Fenerbahçe'nin menfaatleri için topa giriyor. Ama maçtan sonra çok ciddi anlamda CAS ve federasyonu ima eden açıklamalar yaptı. Ali Koç bir çok kişiden çok şey biliyor. Ali Koç bu durumu yüzde yüz biliyor.

AKŞAM

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 11:52

İLGİLİ HABERLER