Gündem
  • 20.2.2020 13:59

Ahmet Davutoğlu Abdullah Gül'e bozuldu

Abdullah Gül'ün açık açık Ali Babacan'ı desteklediğini bildirmesi, Davutoğlu'nu kızdırdı. Babacan gibi AK Parti'den ayrılıp kendi yoluna giden Davutoğlu, Gül'ün kendisinden tek kelime bile bahis etmemesi ve açıkca Babacan'a destek olacağını söylemesine tepki gösterdi.

Ankara kulisleri kaynıyor! Davutoğlu rahatsız!

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, parti kurma hazırlığındaki eski başbakan yardımcısı Ali Babacan’a destek açıklaması gündeme bomba gibi düşmüştü. Kaynayan Ankara kulislerinde, Gül’ün Babacan’a destek açıklamasının Ahmet Davutoğlu’nu rahatsız ettiği konuşuluyor.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, parti kurma hazırlığındaki eski başbakan yardımcısı Ali Babacan’ı desteklediği yönündeki açıklamasının ardından, gözler eski başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na çevrildi.

Karar gazetesi yazarları Ahmet Taşgetiren, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur’un sorularını yanıtlayan Gül, Ali Babacan’a olan örtülü desteğini ilk kez açıkça dile getirmişti.

Gül, Yıldıray Oğur’un sorusu üzerine, “Tabii ki destekliyorum. Ali Bey’in karakterine, eğitimine, bilgisine, siyaset üslubuna güvenen ve takdir eden bir insanım.” cevabını vermişti.

Gül’ün Babacan’a destek açıklamasından Davutoğlu’nun rahatsızlık duyduğu Ankara kulislerine yansırken, Gül’ün tarafsız kalmasını istediği öne sürüldü.

YENİ AKİT

Güncellenme Tarihi : 20.2.2020 14:12

İLGİLİ HABERLER